Vezetés és szervezet

Első Elnökség

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházát 15 apostol vezeti, akik prófétáknak, látnokoknak és kinyilatkoztatóknak szamítanak. Az egyház elnöke az a férfi, aki a legrégebben apostol, és sugalmazás által választ magának tanácsosokként két másik apostolt. Ők hárman alkotják az Első Elnökséget, amely az egyház legfőbb igazgatási testülete.

A Tizenkettek Kvóruma

A tucatnyi férfiú közül egyikük vámszedő volt, jó néhányan pedig halászemberek, akik Galilea partjainál űzték foglalkozásukat. Amikor elhívást kaptak a szolgálatra, annak szentelték magukat, hogy az Ő tanúi legyenek a világ előtt, aki elhívta őket.

Az Európa Terület Elnöksége

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza igazgatásügyileg földrajzi területekre oszlik. Az Egyesült Államokban és Kanadában minden területet a Hetvenek Kvóruma Elnökségének egyik tagja felügyel, székhelyük a utahi Salt Lake Cityben található. A többi területet területi elnökök és azok tanácsosai felügyelik, akik általában tagjai a Hetvenek valamelyik Kvórumának, és a hozzájuk kijelölt területen laknak.