Sajtóközlemény

Általános női gyűlésre készülnek a mormon segédszervezeti vezetők

Világméretű gyűlés a fiatalabb és idősebb nők részére, női kórus részvételével

A 8 éves és annál idősebb lányok, fiatal nők és asszonyok számára tartott általános női gyűlés magyar idő szerint március 30-án, hajnali 2 órakor, az óraátállítással egy időben kezdődik. A világszerte sugárzott közvetítés angolul itt érhető el a sugárzás megkezdése után. A magyarul beszélő változat az általános konferencia papsági gyűlésével párhuzamosan lesz megtekinthető.

Az egyesített női gyűlést a női segédszervezetek alakították ki, az Első Elnökség támogatásával.

A gyűlésen a női segédszervezetek elnökei fognak beszélni: Linda K. Burton nőtestvér, a Segítőegylet általános elnöke, Bonnie L. Oscarson nőtestvér, a Fiatal Nők általános elnöke, és Rosemary M. Wixom nőtestvér, az Elemi általános elnöke. Az Első Elnökség egyik tagja is szól majd a lányokhoz és asszonyokhoz, az imát pedig egy 12 éves lány mondja majd.

 „Ez egy izgalmas, történelmi jelentőségű gyűlés – mondta Neill F. Marriott nőtestvér, második tanácsos a Fiatal Nők általános elnökségében. – Azt hiszem most először történik meg az egyház történetében, hogy a nyolcévesektől a nyolcvanévesekig összegyűlnek a nők, hogy megosszák bizonyságukat, érezzék mások felemelő hitét, és közösen részesüljenek útmutatásban. Az egyház nőtagjainak szükségük van arra, hogy megtapasztalják egymás örömét, hitét és nőként betöltött szerepét, tehát izgatottan várjuk ezt a gyűlést.”

Marriott nőtestvér elmondta, hogy a gyűlés üzenete világszerte átérezhető lesz, bár nem lesz egy konkrét témája. „Azok a nőtestvérek járnak az eszemben, akik szerte a világon élnek, és akik – éljenek bár Zimbabwében, és ismerjenek akár száz másik nőt, akik hozzájuk hasonlóan éreznek – hirtelen rá fognak jönni e gyűlés nyomán, hogy Japánban, Peruban vagy New Yorkban is nehézségekkel néznek szembe a nőtestvérek. Viszont földrésztől függetlenül mindannyian ugyanazokat a jól működő, örökkévaló tantételeket alkalmazzák, és mindannyian hasonlóak. Érezni fogjuk a szeretetet és a jóságot, és a közöttünk lévő igaz nővéri köteléket – ez pedig csodálatos.”

Az egyházi vezetők azt remélik, hogy azok, akik a helyszínen vagy a képernyő előtt követik figyelemmel a női gyűlést, megosztják majd kedvenc üzeneteiket családjukkal és barátaikkal.

A résztvevők meghallgathatnak egy különleges, több nemzedéket felölelő női kórust is. A kórus 360 tagját 12 000 jelentkező közül választották ki.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.