Sajtóközlemény

Összekötni a nemzedékeket: Eszközök és források

A FamilySearch.org adatbázisa már most több mint három milliárd családi feljegyzéshez nyújt hozzáférést 110 országból.

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza tagjai és mások a világ egyéb közösségeiből az egyház által szponzorált – és a világ legnagyobb nonprofit genealógiai szervezetének – a FamilySearch folyamatosan növekvő és bőséges forrásainak segítségével fedezik fel őseiket.

Családtörténeti kutatás

A 4715 családtörténeti központból álló hálózata segítségével, mely 132 országban van jelen, a családfájukat kutatók ingyen férhetnek hozzá az évtizedek alatt összegyűjtött több milliárd születési, házassági és halálozási anyakönyvből kiírt névhez, népszámlálási adatokhoz, végrendeletekhez és más feljegyzésekhez.

A FamilySearch folyamatosan kutatja az újabbnál újabb eszközöket, melyek elősegítik a feljegyzések digitális megőrzését és az interneten való nyilvános hozzáférhetőségét. Például több mint 250 olyan csapatot irányít világszerte 45 országban, akik a feljegyzések digitális fényképezésével évente 100 milliónál is több új digitális képet tesznek elérhetővé ingyenes online használatra. A FamilySearch azt tervezi, hogy 2014-ben a fényképész csapatok létszámát 500-ra emeli.

A FamilySearch.org adatbázisa már most több mint három milliárd családi feljegyzéshez nyújt hozzáférést 110 országból.

Történetek, fényképek és egyéb információk: Megőrzés és együttműködés

2013-ban a szervezet elindította a Family Tree (Családfa) és a Memories (Emlékek) opciókat, hogy segítsenek az embereknek, bárhol is legyenek, együtt dolgozni online a családfáikon, és személyesen megőrizni és megosztani még több családi emléket őseik fényképei és történetei által.

Az új Emlékek opció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy feltöltsék és kezeljék a családi képeiket az interneten, és hogy elmesélhessék kedvenc történeteiket az őseik életéből. A fényképekkel beazonosíthatók az arcok, és hozzákapcsolhatók az adott ős profiljához a felhasználó családfájában, így lehetővé válik, hogy a jövő nemzedékei számára is elérhetők legyenek. A fényképek és történetek a Facebookon, Twitteren, Google+-on, Pinteresten és e-mailben is gond nélkül megoszthatók.

A Családfa felhasználói fejenként akár 5000 képet is feltölthetnek (képenként maximálisan 5 Mbyte), és az egyes történetek hossza 100 oldal is lehet. A Családfa a felhasználóknak az online együttműködést is lehetővé teszi ahhoz, hogy közös családtörténetüket kidolgozzák és kezeljék.

Észak-Amerika egyházi családtörténeti központjaiban egy nemrégiben bevezetett családi fénykép beolvasó szolgáltatás lehetővé teszi a résztvevőknek, hogy bejelentkezve az ingyenes FamilySearch fiókjukba digitálisan feltöltsék családi képeiket és történelmi dokumentumaikat egy online mappába. A képeket és a dokumentumokat kényelmesen hozzá tudják rendelni őseik profiljához a FamilySearch Családfa programjában. A kutatók el is menthetik a beszkennelt dokumentum- és fényképmásolatokat a saját adattárolóikra.
 

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.