Mormon Newsroom
Sajtóközlemény

Új forrásokat tett közzé az egyház a vallásszabadságról

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza új forrásokat tett elérhetővé a mai napon, hozzásegítve a lelkiismeretüket követő embereket világszerte ahhoz, hogy megértsék a vallásszabadság megvédésének fontosságát. Ezen új források között található egy különleges animációs videó, továbbá egyéb videofilmek, amelyek a vallásszabadság megőrzésének fontosságát hangsúlyozzák. A Support Religious Freedom (Támogassuk a vallásszabadságot) Facebook-oldal híreket és háttéranyagokat közöl a vallásszabadságról, míg a hozzá kapcsolódó tematikus honlap a vallásszabadság alapelveit és a személyes cselekvés lehetőségeit vázolja.

A bevezető videóban L. Tom Perry elder, a Tizenkét Apostol Kvórumából, azt hangsúlyozza, hogy „a vallásszabadságba ágyazott alapvető lelkiismereti szabadságjogokat szorgalmasan kell őrizni és védeni”.

Sok egyház vezetői, köztük a mormon apostolok is, mély aggodalmukat fejezték ki a vallásszabadságnak az Egyesült Államokban és világszerte tapasztalható csorbulása miatt. A mostani források hozzájárulnak a témában folytatott számos párbeszédhez, valamint kiemelik a vallásszabadságot, mint olyan alapvető emberi jogot, amely minden ember lelkiismeretét védi, lehetővé téve számukra, hogy legbensőbb hitük szerint cselekedjenek. Egyházak, vallási szervezetek és egyének is szembesülnek a korlátozások növekvő számával, amikor a közéletben vesznek részt, a lelkiismeretük szerint cselekszenek a szakmájukban, hangot adnak hitüknek, vagy éppen szolgálják a társadalmat.

„Fontos széleskörű műveltségre szert tenni ebben a témában, és felvállalni annak felelősségét, hogy az általatok  élvezett vallásszabadságot a jövő nemzedékek számára is megőrizzétek” - mondta Quentin L. Cook, az egyház Tizenkét Apostol Kvórumának tagja. „Védelmezzétek a vallásszabadságot az interneten, valamint a lakókörnyezetetekben és egyéb közösségeitekben zajló személyes érintkezések során is!”

Filctáblás animáció a vallásszabadságról, és egyéb videók

Több mint egy évvel ezelőtt az egyház egy sor részletes elemzést tett közzé a vallásszabadság vonatkozásában a mormon-sajtoszoba.hu honlapon. Az animációs videó célja azoknak a tájékoztatása, akik eddig még nem gondolkodtak el a vallásszabadság fontosságán. Ezért ez egy közvetlenebb és látványosabb módja a témával való ismerkedésnek.

Az utolsó videóban szakemberek és laikus állampolgárok fejtik ki gondolataikat arról, hogy miért oly fontos a vallásszabadság, és mit tehetnek az emberek, hogy megőrizzék azt.

A Support Religious Freedom Facebook-oldal

A Support Religious Freedom elnevezésű új Facebook-oldal rendszeresen fog híreket és háttéranyagokat közölni a vallásszabadságról, Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza jóvoltából.

A vallásszabadságról szóló tematikus oldal

A tematikus oldal a vallásszabadság alapelveit és a személyes cselekvés lehetőségeit vázolja. Egészen pontosan arra buzdítja az embereket, hogy tudjanak meg többet a vallásszabadságról, tanulmányozzák a felmerülő kérdéseket, legyenek udvariasak a párbeszédekben és a kölcsönös érintkezések során, csatlakozzanak másokhoz a vallásszabadság támogatásában, valamint használják az internetet és a közösségi médiát arra, hogy segítsenek másoknak többet megtudni erről a témáról.

http://www.mormonnewsroom.org/article/religious-freedom-resources

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.