Sajtóközlemény

Évbúcsúztató csobbanás: Fiatal Egyedülálló Felnőttek találkozója Budapesten

2017. december 29. és 31. között került megrendezésre a magyarországi Fiatal Egyedülálló Felnőttek téli programja Budapesten.

A háromnapos program péntek délután az Egyház budai gyüleketei házában vette kezdetét, ahol a résztvevők a közelgő újévre előre gondolva lencséből és virsliből álló vacsorát fogyasztottak el. A közös étkezést egy esti beszélgetés követte Gyenes Dávid testvérrel a Budapest Magyarország Cövek főtanácsától és feleségével, Ágnessel. Az interaktív program során a fiatalok hasznos, gyakorlati tanácsokat kaphattak a párkereséssel, házassággal, családi élettel, gyermekneveléssel valamint az evangélium szerinti élettel kapcsolatban, és felmerülő kérdéseiket is feltehették. A lelkileg felemelő beszélgetés után játékos csapatversenyek következtek, majd az estét jó hangulatú, táncos előszilveszteri buli zárta.

A szombati nap közös reggelivel kezdődött, majd egy áhítat keretén belül a Magyarország Budapest Misszió vezetőitől, Szabadkai József elnöktől és Szabadkai Adrienn nővértől hallhattak a fiatalok. A Szabadkai házaspár megosztotta gondolatait és tapasztalatait a misszionáriusi munkával és misszióelnöki szolgálatukkal kapcsolatban. A nap hátralévő részét úszással, csúszdázással és fürdéssel a budapesti Aquaworld-ben töltötték a FEF-ek.

 

Vasárnap, szilveszter napján a Fiatal Egyedülálló Felnőttek úrvacsoragyűlésen vettek részt a Buda Egyházközséghez csatlakozva, majd egy különleges, csak az ő számukra tartott vasárnapi iskolai tanításon vettek részt. A tanítást Skouby elder és nővér tartotta, akik Frankfurtban szolgálnak teljes idejű missziót, és az Európa Terület országaiban koordinálják a FEF korosztálynak rendezett programokat és tevékenységeket. A háromnapos, jó hangulatú hétvége közös ebéddel zárult, miután a résztvevők boldog új évet kívánva egymásnak, és reménykedve a mihamarabbi viszontlátásban visszatértek otthonaikba.

Fulmer Péter Dániel, budapesti egyháztag megosztotta gondoltait a program szervezésével kapcsolatban: "Megszervezni egy háromnapos FEF programot mindig sok munka és kihívásokkal teli. Viszont megéri részt venni a szervezésben. Egyrészt nagyon jól esik a sok elégedett fiatal visszajelzése a program után. Másrészt ezeken a programokon találkozhatunk különböző városokban élő fiatalokkal, akikkel együtt tanulhatunk az evangéliumról és tartalmas programokon erősíthetjük meg a barátságainkat. Egyszerűen csak jól érezzük magunkat. Tanításokat hallgatunk. Kalandparkba vagy víziparkba megyünk. Sokáig beszélgetünk este a szállásokon. Vasárnap együtt veszünk részt a gyűléseken. Szervezőként gondoskodtunk a fő étkezésekről, néha gyülekezeti segítséggel vagy az idős misszionárius házaspárok által. Egyháztag családok segítettek a szállásban, és fogadtak kisebb csoport fiatalokat a házukba. Ezen kívül a helyi közlekedést is mi szerveztük meg. Ezek koordinálása is sok munka, viszont a résztvevőkről sok terhet leveszünk ezáltal. Nekik csak az adott városba kell elutazniuk. A program alatt mi gondoskodunk róluk és arról, hogy jól érezzék magukat. Remélem, hogy a tavalyi négy sikeres program megalapozta Magyarországon a FEF programok jövőjét. Továbbá bízom abban, hogy úgy mint a német nyelvterületeken vagy Skandináviában is rendszeresek és hagyománnyá váltak a fiatalok programjai, úgy nálunk is. Rengeteg lehetőségünk van még, hogy erősítsük a fiatalokat és az egyházat itthon és a környező országokban is. Buzdítok minden fiatal egyedülálló felnőttet, hogy jöjjön el ezekre a programokra! Érezze jól magát és erősítse a többieket hitben!"

Zsuponyó Ágnes, aki Egerből érkezett a tevékenységre, gazdagabban kezdte az új évet: "A szilveszteri FEF program a Gyenes házaspár esti beszélgetésével kezdődött el, akik rövid bemutatkozást követően, megválaszolták a kérdéseinket a házasságról, és annak kihívásairól. A személyes történetük megosztása mellett, remek tanácsokat adtak nekünk arról, hogy hogyan kezeljük a felmerülő problémákat és hogyan éljünk boldog házasságban a gyermekek mellett is. A beszélgetésből azt tanultam, hogy a házasság nem eredmény, hanem egy újabb út, amely sok munkával, és együttműködéssel lesz járható. A következő napon a Szabadkai házaspár tartott nekünk tanítást a misszionáriusi munkáról és annak áldásairól. Meséltek nekünk arról, hogy milyen változásokat, nehézségeket hozott az életükbe a misszióvezetői elhívás és hogy a fiatal misszionáriusoknak milyen változásokkal kell szembenézniük a missziójuk alatt. A legtanulságosabb a tanításból nekem az volt, amikor Szabadkai nővér arról beszélt, hogy mindenki képes a változásra. Ezt azért emelném ki, mert ebben már egyre kevésbé hisznek az emberek, és sokszor elhamarkodottan ítélik meg valaki jellemét. A FEF programok amellett, hogy összetartják a fiatalokat, mindig sok új és pozitív élményt adnak, és lehetőséget arra, hogy fejlődjünk, tanuljunk és jobbá váljunk."

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházában a Fiatal Egyedülálló Felnőttek (FEF) csoportjába azok a 18-30 évesek tartoznak, akik még nem élnek házasságban. A FEF program lehetőséget biztosít a fiatal felnőttek számára arra, hogy találkozzanak és időt töltsenek el együtt olyan emberekkel, akik hasonló korúak és ugyanazokat az elveket és normákat követik a mindennapi életükben. A korosztály programjai igen sokszínűek lehetnek. Magyarországon az Egyház negyedévente rendez országos színtű, háromnapos porgramot a FEF korosztály számára, mely mindig más városban kerül megrendezésre. Ezeken a hétvégéken változatos szabadidős és lelki programokon vehetnek részt a fiatal felnőttek. Az összejövetelek minden, a korcsoportba tartozó érdeklődő számára nyitottak.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.