Sajtóközlemény

10 000 dán koronát adományoztak a Gyermekszív Alapítványnak

A dániai Gladsaxe-ben lévő Gyermekszív Alapítvány 10 000 dán koronát, mintegy 1342 eurót kapott a szívproblémával küzdő gyermekekért végzett munkájáért.

Az idei Gladsaxe Egészségnapot a DaneAge, a Rákközpont, a Szív Alapítvány és Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza (Mormon egyház) közreműködésével tartották meg a Maglegårds Allén. Miközben a résztvevők elhagyták az egy kilométerenként kijelölt állomásokat az Utterslev Mose-on keresztülhaladó útvonalon, folyamatosan folytak be az adományok a Gyermekszív Alapítvány javára. A rendezvény végére egy 10 000 koronás csekket tudtak felmutatni.

Gladsaxe polgármestere, Karin Søjberg Holst üdvözölte a résztvevőket, és kellemes gyaloglást kívánt mindenkinek. A túra után mindenkit szívesen láttak a Szív Társulat standjainál, ahol megmérethették a vérnyomásukat, kipróbálhatták a defibrillátort és a helyi „hjertesti”-ről (kardiológiai rehabilitációs program) tanulhattak. A Rákközpont standjánál a megfelelő táplálkozás fontosságát magyarázták el, a DaneAge standjánál pedig arról hallhattak az érdeklődők, hogy milyen támogatást kapott munkájához a központ, és milyen helyi tevékenységekre van lehetőség Gladsaxe-ben. Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza standjánál az egészségmegőrzés fontosságáról, valamint az egyház függőség megelőzésért tett erőfeszítéseiről nyújtottak információkat.

A közös ebéd után Lola Jensen, családi tanácsadó és televíziós személyiség előadása következett, melyen humoros formában osztott meg tanácsokat a családi élettel kapcsolatban, valamint magyarázta el a családon belüli különböző szerepeket.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.