Sajtóközlemény

A „Krisztus a húsvét” kezdeményezés arra szólítja a hívőket, hogy Krisztushoz hasonló módon nyújtsanak szolgálattételt

2019. április 12-én, pénteken, Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza egy húsvéti kezdeményezést indít el Európában egy kétperces rövidfilmmel. A rövidfilm szemlélteti, hogyan mutatott példát Krisztus a hitre, reményre, jószívűségre és szeretetre, valamint arra hív mindenkit, hogy kövessék az Ő példáját. 

„A Szabadító volt az, aki széttörte a halál kötelékeit – mondta Russell M. Nelson, Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza elnöke. – A Szabadító volt az, aki megfizette a bűneink és vétkeink árát, és aki a bűnbánatunk feltétele mellett eltörli azokat. A Szabadító az, aki megment bennünket a fizikai és a lelki haláltól.”

A húsvét a Szabadító feltámadásának és annak az ígéretnek az ünnepe, hogy örökkévaló életet nyerünk Őáltala. A kezdeményezés arra bátorítja a Krisztusban hívőket, hogy nyúljanak ki és vegyék fel a kapcsolatot az emberekkel azáltal, hogy Krisztus engesztelésének áldásairól beszélgetnek velük.  

„Osszátok meg a rövidfilmet a közösségi médiában, küldjétek el azt csoportos vagy egyéni üzenetként, mellékelve a személyes bizonyságotokat arról, hogy mit jelent számotokra a húsvét.” – mondta Judith Genster, az Európa Terület digitális média producere.

A „Krisztus a húsvét” kezdeményezés 10 napon keresztül fut majd, és elérhető lesz 22 különböző nyelven a közösségi média oldalakon, valamint az www.jezuskrisztusegyhaza.hu honlapon.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.