Vezető hír

A brit miniszterelnöknek az egyház átadta a személyes családtörténetét

2015. február 4-én David Cameron, az Egyesült Királyság miniszterelnöke, átvette Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza képviselőitől a személyes családtörténetét, amely hat nemzedékig visszamenőleg tartalmaz adatokat és részletes történelmi háttér-infomációkat a családjáról.

David Cameron egyike azon néhány előkelő világvezetőnek, akiknek az egyház elkészítette a családtörténeti archívumuk személyre szabott példányát.   Ilyen megtiszteltetésben korábban már Barack Obama, az Amerika Egyesült Államok elnöke; Julia Gillard, Ausztrália egykori miniszterelnöke; valamint Johannes Rau, Németország korábbi elnöke is részesült.

Patrick Kearon elder, az Európa Terület Elnökségének tagja, az egyház részéről a következőket mondta az átadásról:  „Nagy örömmel készítettük el és adtuk át ezt a családtörténeti feljegyzést a miniszterelnök úrnak és családjának. Reméljük, örömmel fogják tanulmányozni az örökségüket.”  Kearon eldert elkísérte Clifford T. Herbertson elder, területi hetvenes is.

A találkozón jelen volt még David Rutley és Craig Whittaker parlamenti képviselők, akik egyben az egyház tagjai is.

A gondos kutatás eredményeként elkészült dokumentumokat az egyház Családtörténeti Osztályának szakértői készítették el. Ez az osztály kezeli a világ legnagyobb genealógiai adatbázisát. A gyűjtemény 5,7 milliárd névből és 1,1 milliárd történeti feljegyzésből áll. Ezek az adatok nyilvánosak és mindenki számára elérhetők a familysearch.org honlapon keresztül, illetve a világszerte működő mintegy 4 800 családtörténeti központban. A látogatók szerkeszthetik, megoszthatják és meg is őrizhetik a saját családfájukat, fényképeiket és történeteiket ezen a honlapon.

Az Egyesült Királyságban 112 családtörténeti központ működik, melyek mindegyike nyilvános a nagyközönség számára. A legnagyobb ilyen központ a Nemzeti Levéltár mellett található London nyugati részén, Kew kerületben.

David Cameron genealógiája információkat tartalmaz azon őseiről is, akik az első világháborúban harcoltak. Ezek az adatok annak a munkának az eredményei, melyet az egyház az első világháborús feljegyzésekkel végzett. Ennek része a sok millió katonai dokumentum indexelés általi digitalizálása.

Az Egyesült Királyságban közel 190 000 egyháztag és 334 gyülekezet van.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.