Sajtóközlemény

A Catholic Community Services elismerésben részesítette emberbaráti tevékenységéért az Elnöklő Püspökséget

2013. október 24-én a Catholic Community Services (CCS) elismerésben részesítette Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza Elnöklő Püspökségét a mások szolgálatában végzett tevékenységéért.

2013. október 24-én, a szervezet éves Emberbaráti díjátadó vacsoráján, a Catholic Community Services (CCS) elismerésben részesítette Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza Elnöklő Püspökségét a mások szolgálatában végzett tevékenységéért.

„[Az Elnöklő Püspökség] felbecsülhetetlen segítséget jelent a Catholic Community Services számára” – szögezte le John C. Wester Főtisztelendő, Salt Lake City püspöke, a CCS által a rendezvény alkalmából készített és ott levetített rövidfilmben.

Gary E. Stevenson elnöklő püspök megjegyezte, hogy a katolikus egyház csodálatos példát mutat a szolgálatban.

„[Isten] azon szent tanácsa az Ő gyermekei számára, hogy legyenek hithűek, segítsenek a gyengéknek, emeljék fel a lecsüggesztett kezeket, és erősítsék meg az ellankadt térdeket, elsajátítandó leckét jelent mindannyiunk számára az embertársainkhoz való hozzáállásunkat illetően – mondta Stevenson püspök.  – Az a példa, amelyet ezen a téren a minket ma este vendégül látó fivéreink és nővéreink tanúsítanak, valóban lelkesítő.”

Dean M. Davies püspök, az Elnöklő Püspökség második tanácsosa „alázatra indító élménynek” nevezte a CCS elismerését.

„Áldásnak és kiváltságnak tartjuk, hogy együttműködhetünk Önökkel személy szerint is, valamint a katolikus egyházzal és a Catholic Community Services szervezetével a szegényekről és a szükséget látókról való gondoskodásban – mondta Davies püspök. –Nem szabad meglepődnünk azon, hogy különböző hitű és meggyőződésű férfiak, nők és családok együtt munkálkodnak ezekben a jelentős és figyelemre érdemes ügyekben. A szükséget látók megsegítéséért végzett közös munka éppen az, amit Ő is tenne. Ez az Úr útja, és azt a szeretetet, tiszteletet és könyörületet tükrözi, amelyet Atyánk minden gyermeke iránt érzünk a szívünkben.”

Gérald Caussé püspök, az Elnöklő Püspökség első tanácsosa éppen Afrikában tartózkodott, de megosztotta a gondolatait egy korábban rögzített videoüzenetben.  Elmondta, hogy a megérkezése óta eltelt 18 hónapban nagy benyomást tett rá a CCS szolgáltatásainak minősége Utah államban.

„Én is szeretném kifejezni a CCS iránti erőteljes csodálatomat, mindazon szolgáltatások okán, amelyeket a helyi közösség számára biztosítanak – jelentette ki Caussé püspök. –Nagy benyomást tett rám az, amilyen kiterjedten és amilyen sok közös témában tudunk együttműködni az egység oly erős lelkülete mellett. Köszönöm, hogy csatlakozhattunk Önökhöz ebben a nagyszerű ügyben.”

A katolikus egyház és Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza évtizedek óta partneri viszonyt ápolnak a karitatív és az emberbaráti felkaroló tevékenység terén.

„Az a tény, hogy ilyen csodálatos a kapcsolatunk a katolikus egyházzal és a katolikus egyház vezetőivel... hosszú múltra tekint vissza – emlékeztetett a CCS rövidfilmjében M. Russell Ballard a Tizenkét Apostol Kvórumából. Úgy gondolom, hogy Mennyei Atyánk mosolyogva tekint együttműködési erőfeszítéseinkre. Csodáljuk és nagyra értékeljük a katolikus egyház nagyszerű munkáját” – mondta az apostol.

A két egyház továbbra is együtt munkálkodik más vallási és közösségi csoportokkal a szegények támogatásában.

Az összes díjazotthoz szólva Wester püspök kijelentette: „Drága barátaim! Önök, akik ma este itt vannak, megbecsülést szereztek azon szeretetükkel és a CCS iránt tanúsított támogatásukkal, amelyek révén oly sok fivérünket és nővérünket karolták fel.”

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.