Sajtóközlemény

A kórus heti rendszerességű közvetítése élőben látható az egyház európai honlapjain

A Mormon Tabernacle Choir [Mormon Tabernákulum Kórus] által hetente előadott Zene és Próza műsort most élőben közvetíti a kórust szponzoráló szervezet, Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza kilenc hivatalos országos weboldala.

A Zene és Próza a világ legrégebb óta megszakítás nélkül sugárzott közvetítése, mely már 89 éve tart. Nemrég elkezdődött a közvetítés élő adása Európában, vasárnaponként 17:30-tól (közép-európai idő szerint) az alábbi hivatalos egyházi weboldalakon:

Az élő adás azért kezdődik el, mert a kórus rendkívül kedvező fogadtatásban részesült, amikor 2016-ban, majdnem 20 év után először Európában turnézott. „Lehet, hogy nem mindig mozgat hegyeket a hit, de életeket változtat meg… A Mormon Tabernacle Choir [Mormon Tabernákulum Kórus] tagjait nem csupán a zene szeretete motiválja, hanem a hitük is” – írta a blogjába Jean-François Mayer, a vallástan professzora, miután Zürichben látta a kórust.

A turné teltházas koncerteket és állva tapsoló lelkes közönséget eredményezett. A zene szerelmesei Európa-szerte most könnyen ráhangolódhatnak a Zene és Próza műsorára, hogy megkapják azt, amit a név is sugall: felemelő zenét és lelkesítő szavakat, melyek elősegítik a sabbat napjának jobb betartását.

Az élő adás minden országban angolul lesz, és nem is tervezik ezek lefordítását a jövőben. A kórus YouTube csatornája azonban az élő műsort követően pár héten belül spanyolul és portugálul közzé fog tenni Zene és Próza programokat. A kórusról és annak legfrissebb zenéiről további információk találhatók a Mormon Tabernacle Choir [Mormon Tabernákulum Kórus] hivatalos weboldalán, valamint Facebook és YouTube oldalain.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.