Sajtóközlemény

A mormon húsvéti kezdeményezés emlékeztet minket arra, hogy Jézus Krisztus „mindig mellettünk áll”

2018. március 23-án, pénteken Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza egy Krisztus-központú húsvéti kezdeményezést indít el Európában. A „Mindig mellettem áll” kezdeményezés várhatóan milliókhoz jut majd el a közösségi médián, képeslapokon és internetes oldalakon keresztül.

A kampány ezt a kérdést teszi fel: Miként állt a Szabadító mindig melletted? Egy 23 nyelven rendelkezésre álló rövidfilm olyan mormonokat mutat be szerte Európából, akik elmondják, hogyan állt mellettük Jézus Krisztus a próbatételek és az öröm időszakaiban.  A #MindigMellettemÁll hesteg a kampány központi eleme.

Paul V. Johnson, Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza Európa Területének elnöke ezt mondta a közelgő húsvéti kezdeményezésről: „Reményeink szerint el tudjuk juttatni testvéreinkhez Krisztus örök küldetésének üzenetét, és annak tényét, hogy függetlenül attól, hogy kik vagyunk és hol élünk, Ő mindig mellettünk áll.”

  

„Rendkívül örömteli volt látni, hogy a legutóbbi területi karácsonyi kampány 17 millió emberhez jut el, 6 millió megtekintést és félmilliónál is több ‘reakciót’ váltva ki a Facebook-oldalainkon. De mi értelme lenne a karácsonynak húsvét nélkül?” – mondta Brian Cordray, az Európa Terület Kiadási Szolgáltatások vezetője.

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza Európa Területe több mint 40 országot ölel fel, és az északi Skandináviától egészen a déli Spanyolországig és a Zöld-foki Köztársaságig terjed.

Az Európa Terület digitális média producere, Somfai Rita így nyilatkozott: „Reményeink szerint ez a kampány egy olyan időszakra fogja emlékeztetni az embereket, amikor a Szabadító jelenléte és isteni segítsége érezhető volt az életükben.”

A kampány arra kívánja buzdítani a Krisztusban hívő embereket, hogy azáltal teremtsenek másokkal kapcsolatot, hogy megosztják, mi módon állt mellettük a Szabadító az életükben.

Cordray hozzáfűzi: „Reményeink szerint ez a kampány meg fogja mutatni, hogy az Úr engesztelése életünk mindennapi részévé teszi Őt, és hogy Ő valóban mellettünk áll.”

A kampány 10 napig tart majd. A kampányban való részvétel mikéntjéről március 23-tól itt állnak majd rendelkezésre részletek, illetve Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza helyi gyülekezeteiben.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.