Sajtóközlemény

A mormonok egész Nyugat-Európában együtt néznek meg egy nemzetközi közvetítést

Más keresztényekhez hasonlóan Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza tagjai is összegyűlnek vasárnaponként istentiszteletre, hogy énekeljenek, imádkozzanak és prédikációkat hallgassanak. 2018. június 3-án, vasárnap azonban a mormonok egész Nyugat-Európából együtt néznek majd meg egy nemzetközi közvetítést, nem pedig a helyi gyülekezetükben tartanak gyűléseket.

A különböző helyszíneken a helyi vezetők röviden üdvözlik az összegyűlteket, majd az egyház vezető tisztségviselői az Amerikai Egyesült Államok Utah államában található Salt Lake Cityből élő közvetítésen keresztül szólnak hozzájuk.

A konferencia albán, angol, cseh, fárszi (perzsa), francia, görög, holland, horvát, lengyel, magyar, német, olasz, orosz, portugál, román, spanyol, szerb, szlovák és szlovén nyelven lesz közvetítve.

A gyűlésen valószínűleg az egyház Első Elnökségének vagy a Tizenkét Apostol Kvórumának valamelyik tagja elnököl majd.  A világméretű egyház más vezetői is részt vesznek a programban.

Az egyháznak jelenleg 500.000-nél is több tagja van Európában, 1422 gyülekezettel.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.