Sajtóközlemény

A Portugáliai Lisszabon templom első kapavágási ünnepsége

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza bejelentette, hogy a Lisszabon templom első kapavágási ünnepsége 2015. december 5-én, 12 órakor lesz. A templom a lisszaboni Avenida Dom João II, 1990-364 Moscavide címen található, az 1998-as világkiállításnak helyt adó Parque das Naçõesban (Nemzetek parkja). Az ünnepségen a helyszínen kizárólag meghívóval lehet részt venni. A nagyközönség a helyi gyülekezeti házakban tekintheti meg élőben az eseményt.

A Portugáliai Lisszabon templom az egyház első temploma lesz az országban és a 13. templom Európában. Az egyháznak jelenleg 148 működő temploma van világszerte.

Az utolsó napi szent templomok eltérnek azoktól a gyülekezeti házaktól vagy kápolnáktól, ahol az egyháztagok a vasárnapi hódolatukat tartják. A templomot az Úr házának tartják, ahol Krisztus tanításait erősítik meg a házasság, a keresztelés és más olyan szertartásokon keresztül, amelyek a családokat az örökkévalóságra egyesítik. A templomokban az egyháztagok több ismeretet szereznek az élet céljáról, továbbá szövetségeket kötnek, hogy szolgálni fogják Jézus Krisztust és a felebarátaikat.

MEGJEGYZÉS: A sajtó számára külön hely lesz biztosítva az első kapavágási ünnepségen. Az eseményről tudósító sajtó képviselőit megkérjük, hogy legkésőbb 11.30-ig  jelenjenek meg a helyszínen, hogy fotókat, hang- és videofelvételeket készíthessenek a beszédekről és magáról az első kapavágásról. Ugyanakkor tisztelettel megkérjük a sajtó képviselőit, hogy a felszentelési imát semmilyen formában ne rögzítsék!

# # #

Formai útmutató: Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról szóló tudósításokban kérjük, használják az egyház teljes nevét az első hivatkozásban. Az egyház nevének használatával kapcsolatos további tudnivalók találhatók a www.mormon-sajtoszoba.hu honlapon, a lap alján található Formai útmutató opció alatt.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.