Sajtóközlemény

A Portugáliai Lisszabon templom tetejére felkerül Moróni angyal szobra

A jelenleg építés alatt álló Portugáliai Lisszabon templomra november 19-én felkerült egy, az építkezés befejezésének közeledtét jelző, Moróni angyalt ábrázoló szobor. A Lisszabon templom lesz Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza első Portugáliában épült temploma.

Moróni szobra Jézus Krisztus egyházának egy ikonikus jelképe, amely a világszerte jelenleg működő 160 (köztük 12 európai) templom legtöbbjének tetejét díszíti. E Mormon könyve-beli próféta 2,6 méter magas szobra Jézus Krisztus evangéliumának hirdetését jelképezi.

        

  

Az építőmunkások daruval emelték a szobrot több mint 45 méter magasra, mielőtt a helyére illesztették volna. A szobrot 22 karátos aranyfüst borítja, és a munkások csak kesztyűben érhetnek hozzá, nehogy megsértsék az érzékeny felületet.

                

Moreira elder területi hetvenes, az egyház egyik irányító testületének tagja ezt mondta az eseményről: „A mai egy izgalmas nap Portugália számára. Moróni angyal arra emlékeztet bennünket, hogy Jézus Krisztus evangéliuma újra jelen van a földön. Ahogy Moróni örömmel szólaltatja meg a harsonáját, éppen úgy mi is örömöt lelünk Jézus Krisztus evangéliumában. Ezen a helyen a portugál szenteknek lehetőségük lesz, hogy Krisztusnak hódoljanak és többet tudjanak meg róla az Úr házában, az Ő templomában.”

A Portugáliai Lisszabon templom építését 2010. október 2-án jelentették be. Az első kapavágási ünnepségre 2015. december 5-én került sor. A templom – az építés befejezését követően és a hivatalos felszentelés előtt – megnyitja kapuit a nagyközönség előtt, hogy bejárhassák az épületet. Ezek a dátumok később kerülnek bejelentésre. A templomot több mint 42 ezer Portugáliában, az Azori-szigeteken és Madeirán élő szent látogatja majd.

Az utolsó napi szent templomok eltérnek azoktól a gyülekezeti házaktól vagy kápolnáktól, ahol az egyháztagok a vasárnapi hódolat céljából összegyűlnek. A templomokat az „Úr házának” tartják, ahol Jézus Krisztus tanításait erősítik meg a házasság, a keresztelés és más olyan szertartásokon keresztül, amelyek a családokat az örökkévalóságra egyesítik. A templomokban az egyháztagok több ismeretet szereznek az élet céljáról, továbbá ígéretet tesznek, hogy szolgálni fogják Jézus Krisztust és a felebarátaikat.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.