Sajtóközlemény

A vallászabadsággal kapcsolatos bejelentés főbb pontjainak összegzése

 

  1. Az egyház támogatni fogja az olyan törvényi kezdeményezéseket, melyek a lakhatás, a munkaügy és néhány egyéb olyan területen biztosítanának védelmet az LMBT személyeknek, ahol ez a védelem nem áll fenn, miközben arról is gondoskodnának, hogy ne sérüljön a vallásszabadság.
  2. Az egyház azt vallja, hogy a hazánkban [az USA-ban] tapasztalható éles szembenállás és jelenlegi kulturális megosztottság leküzdéséhez a „mindenkit megillető méltányosság” elve a legjobb eszköz, amely az LMBT személyek ésszerű védelmének kiegyensúlyozására törekszik, miközben a kulcsfontosságú vallási jogokat is védelmezi.  
  3. Az egyházat aggodalommal tölti el a vallásszabadság eróziója. Amikor a vallásos embereket nyilvánosan megfélemlítik, megtorlások érik őket, lemondatják őket az állásukról, vagy személyes veszteségeket kell elszenvedniük amiatt, hogy felemelték a szavukat a közéletben, adományt tettek egy ügy javára, vagy részt vettek egy szavazáson, annak a demokráciánk a vesztese. Ez éppen olyan helytelen, mint az LMBT személyek ellen irányuló üldöztetés vagy megtorlás.
  4. A vallási- és melegjogok közötti kiegyensúlyozott megközelítésre vonatkozó jelen felhívás nem jelent változást vagy módosulást az egyház tanaiban. Jelenti viszont az emberek összehozásának vágyát a kölcsönösen tiszteletteljes párbeszéd elősegítése érdekében ebben az igen kiélezett országos vitában.
  5. E megközelítést alkalmazva előfordulhat, hogy egyik fél sem ér el mindent, amit szeretne. Meg kell tanulnunk együtt élni másokkal, akikkel nem azonosak a hitelveink és az értékrendünk. 

 

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.