Téma

Atmit

  • Az atmit, egy évszázados recepten alapuló, magas tápanyagtartalmú etióp kása-keverék, mely zablisztet, tejport, cukrot, sót, valamint hozzáadott vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. A keverék, amelyet a Brigham Young Egyetem tápanyagszakértői is ellenőriztek, olyan gyermekeken és időseken segít, akik annyira alultápláltak, hogy a teljes kiőrlésű gabonát és a nyers lisztből készült ételeket nem tudják megemészteni.
  • Az egyház 2003-ban küldött először atmitszállítmányt Etiópiába, hogy enyhítse a 12 millió embert fenyegető éhezést. Az első szállítmány 36 000 kilogramm keveréket tartalmazott.
  • Salt Lake Cityben a Jóléti téren továbbra is állítanak elő atmitot, melyet a világ különböző éhínséggel sújtott területein élőknek juttatnak el.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.