Sajtóközlemény

Az egyház önkéntesei segítenek az árvízi védekezésben

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza a helyi hivatalos szervekkel karöltve nyújt segítséget a természeti katasztrófától sújtott közösségeknek világszerte.

Ennek megfelelően az egyház 46 hazai önkéntese segítette a budapesti Dagály strandfürdőnél elrendelt árvízvédelmi munkálatokat június 8-an szombaton. A Mormon Segítő Kezek sárga mellényét viselő egyháztagok a katasztrófavédelmi szakemberekkel és a többi lelkes önkéntessel közösen erősítették a strand – és ezáltal Budapest - területét védő ideiglenes gátat.

A sárga mellényeken kívül ásókkal, lapátokkal, gumicsizmákkal és kesztyűkkel felszerelkezett segítők csapata élénk érdeklődést váltott ki a helyszínen munkálkodó sorstársakból. A férfiakból, nőkből, fiatalokból és felnőttekből álló csapat reggeltől délutánig segített a homokzsákok töltésében és rakodásában, de közülük mintegy tucatnyian később is a helyszínen dolgoztak.

Ez a szervezett segítségnyújtás csupán egy része volt az egyháztagok országszerte tapasztalható hozzájárulásának: számosan egyénileg vettek részt a gátak megerősítését célzó munkálatokban,  illetve a kimerült önkéntesek élelmezésében.

Az egyház hálás mindazok erőfeszítéséért, akiknek lehetősége volt részt venni ebben a munkában, akár csapatban, akár egyénileg. Ezek az egyháztagok a kihívások közepette is tanúságát adták a hitüknek, ama szentírásnak megfelelően, mely szerint „ömlött az eső, és eljött az árvíz, és fújtak a szelek, és beleütköztek abba a házba; de nem dőlt össze: mert a kősziklára építtetett.” (Mt 7:25)

Az árhullám levonulását követően az egyház természetesen további segítségnyújtást szervez az árterületek megtisztítására.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.