Vezető hír

Az egyház megosztja a „Mert Ő él” elnevezésű húsvéti kezdeményezést

2015. március 28-án, szombaton Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza elindítja húsvéti kezdeményezését, mely Jézus Krisztus tanításaira összpontosít. A „Mert Ő él” nevet viselő kezdeményezés remélhetőleg több millió emberhez eljut majd a közösségi médiákon, az egyes látogatóközpontokban egy hónapig felállított bemutatókon, egyháztagoknak és misszionáriusoknak szánt eszközökön keresztül, valamint fizetett online promóciók keretében több száz internetes oldalon.

 

Az egyház Első Elnöksége március 28-án e-mailben kéri majd fel az egyháztagokat, hogy vegyenek részt a kezdeményezésben. Az egyházi kiadványok márciusi számaiban – a Liahóna, az Ensign és a New Era folyóiratokban – szintén bemutatják ezt a média-törekvést.

„Az Úr Jézus Krisztus követőiként ezekben az utolsó napokban azt is feladatként kaptuk, hogy tegyünk bizonyságot a Szabadító engesztelésének és feltámadásának valóságáról. […] Akárcsak azok az angyali hírnökök az idők delén, mi is kijelentjük: »Nincsen itt, mert feltámadott« [Máté 28:6]. Ő él. És mert ő él, »békességet [nyerhetünk] ebben a világban és örök életet az eljövendő világban« (T&Sz 59:23)” – mondta Russell M. Nelson elder a Tizenkét Apostol Kvórumából az Ensign folyóirat márciusi számában.

„Ezzel az üzenettel a világ szinte minden országában jelen vagyunk, és mindenkit hívunk, hogy tudjon meg többet Jézus Krisztusról és kövesse az Ő példáját a mindennapok során” – tette hozzá Greg Droubay, az egyház Misszionáriusi Osztályának médiaigazgatója. 

Droubay elmondta, hogy a kezdeményezést Az élő Krisztus című kiadvány ihlette, melyet az egyház 2000 januárjában jelentetett meg. „Ez a különleges dokumentum – mely az élő próféták, látnokok és kinyilatkoztatók aláírását viseli, és amelyben ezek a férfiak a bizonyságukat teszik Jézus Krisztusról úgy, ahogyan csak ők tudják – biztosította az alapot, az ihletet és azt a meghívást, melyet szerettünk volna a világ elé terjeszteni” – mondta.

A „Mert Ő él” tartalom naponta felkerül a Mormon.org közösségi médiáinak (Facebook, Twitter és Google+) oldalára, március 28-tól, szombattól egészen április 5-ig, húsvét vasárnapig. A közösségimédia-tartalmak példákat fognak nyújtani azokra az áldásokra, melyek a mindennapi életünkben elérhetők a számunkra. Azok, akik internetes tartalmakat osztanak meg, legyenek szívesek a #BecauseHeLives (#MertOel) hashtaget használni a közösségi média csatornáikon. Ezek az inspiráló üzenetek egész évben megoszthatók lesznek.

Az egyház elindított egy új honlapot is a „HeLives.mormon.org” címen. Itt látható a Mert Ő él című videofilm, mely arra összpontosít, hogyan találhatjuk meg, ismerhetjük meg és követhetjük Jézus Krisztus tanításait, és mindazt, amit az engesztelésén keresztül Ő lehetővé tett számunkra. Kiemelt helyet kap a Szabadító utolsó hetének napról napra történő felidézése.

A weboldal és a kétperces videó az alábbi 21 nyelven érhető el: angol, spanyol, portugál, albán, örmény, szebuánó, kínai, holland, francia, német, indonéz, olasz, japán, koreai, lett, lengyel, orosz, svéd, tagalog, thai és ukrán.

Droubay elmondása szerint a legújabb nyelv, amelyen elérhető, az albán. „Ennek az a magyarázata, hogy a Mormon.org honlap csak most vált elérhetővé ezen a nyelven. Így tehát lehetőség nyílt arra, hogy az üzenetünk az emberek újabb csoportjához jusson el.”

Április 5-én, húsvét vasárnap, az egyház Mert Ő él kezdeményezése kilenc ország YouTube honlapjának interaktív fejlécében fog megjelenni, köztük az Amerikai Egyesült Államokban. Így világszerte feltehetően mintegy 250 millió nézőhöz fog eljutni. A többi nyolc ország Kanada, Mexikó, Argentína, Chile, Kolumbia, Brazília, Japán és Olaszország. 

„Ez a YouTube csatorna nyújtotta lehetőség egyedülálló élményt biztosít az egyháznak ahhoz, hogy egyetlen nap alatt egy globális nézőközönséget el tudjon érni” – jegyezte meg Droubay. Az interaktív fejlécben a videó egy rövidített változata fog futni, valamint tartalmazni fog egy meghívást a weboldal meglátogatására.

„Nagyon érdekel bennünket, hogyan tudnánk egyre több tanítási lehetőséget nyújtani a teljes idejű misszionáriusainknak” – tette hozzá Droubay. A misszionáriusok szórókártyákkal segítik a kezdeményezés hirdetését a húsvéti időszakban és egész évben. A kártyákat bizonyos nyelveken mások is megvásárolhatják az interneten.

Ezenkívül egyes egyházi látogatóközpontok az oda látogató vendégeknek „Mert Ő él” témájú ajándékot is adnak a húsvéti időszakra. „Az Amerikai Egyesült Államokban az egyház minden látogatóközpontja, valamint a Mexikóváros templom látogatóközpontja és a londoni Hyde Park kápolna is kiállítást tart a »Mert Ő él« kampány keretében” – tette hozzá Droubay.

A „Mert Ő él” világméretű kezdeményezést az egyház Misszionáriusi Részlege támogatja Salt Lake Cityben. Az egyház 2014-ben indította az első húsvéti kezdeményezést. Az egy héten át tartó kampány akkor a „Neki köszönhetően” címmel egy YouTube-videót mutatott be, amely végül 5 millió megtekintést ért el a bemutatás első hetében.

Decemberben egész hónapon át tartott az „Ő az ajándék” című kezdeményezés. Ez milliókhoz jutott el a közösségi médiáknak, a látogatóközpontok kiállításainak, az egyháztag- és misszionáriusi eszközöknek, fizetett internetes promócióknak, valamint New Yorkban a Times Square szabadtéri reklámjainak köszönhetően. A videó több mint 33 millió megtekintést kapott. A karácsonyi kezdeményezés középpontjában Mennyei Atyánk szeretete állt, amint az szent ajándékában, Jézus Krisztusban megnyilvánult.

„Tehát e kezdeményezések mindegyike, valamint a 2015-ös karácsony közeledte továbbra is Jézus Krisztusra helyezi a hangsúlyt ezekben az üzenetekben, melyek egymásra épülnek” – mondta Droubay.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.