Sajtóközlemény

Az egyház a Facebookon

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza nem új a Facebookon. Az egyház hivatalos profilja 2008 májusában került fel az oldalra, és az elmúlt két évben egyre jobban bekerült a köztudatba. Majdnem két tucat hivatalos Facebook oldalon a Mormon Tabernákulum Kórustól kezdve az UNSZ Technológiákig szinte minden fenn van.

A Facebook egy online ismeretségi hálózat honlapja, mely 2004-ben indult. Az MSNBC 2011. január 5-i közlése szerint az oldalnak több mint 600 millió felhasználója van, és ez a szám napról napra növekszik. Több mint 70 nyelven működik, és a Facebook használók 70 százaléka az Egyesült Államokon kívül él. A Facebook nagyszerű eszköz a régi barátok felkutatására, a családdal való kapcsolattartásra és az információmegosztásra. A Facebookon a felhasználók kialakíthatják saját weblapjukat, ahol információkat és fotókat oszthatnak meg másokkal az életükkel kapcsolatban. Meghívhatják a barátaikat, hogy engedélyükkel megtekintsék az oldalukat. 2011. januári állapot szerint az egyház hivatalos facebook oldalai -- köztük a mormon.org, az LDS Newsroom, a Mormon üzenetek és mások -- „barátainak" száma több mint egymillióra tehető.

A 2007. decemberi BYU-Hawaii diplomaosztási ünnepségén Russell M. Ballard elder a Tizenkettek Kvórumából azt mondta: „Hadd kérjelek meg benneteket, hogy vegyetek részt a párbeszédekben azáltal, hogy az interneten megosztjátok az evangéliumot és egyszerű és világos kifejezésekkel elmagyarázzátok a visszaállítás üzenetét!”

Az egyház hivatalos Facebook oldalaihoz a www.facebook.com/lds címen csatlakozhattok. Az egyház Facebook oldalán más hivatalos egyházi Facebook oldalak is fel vannak sorolva. Az ENSZ telekommunikációs ügynöksége szerint az internet-felhasználók száma világszerte 2011 elején túllépte a kétmilliárdot.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.