Sajtóközlemény

Az Olaszországi Róma Cövek a földrengést követően készen áll a segítségnyújtásra

Megjelent: 2009. április 8., szerda Egyháztagokat is sújtott a Közép-Olaszországot megrázó pusztító földrengés. Jóllehet három egyháztag családja is elvesztette otthonát a katasztrófa során, viszont egyetlen egyháztag vagy misszionárius sem sérült meg a 6,3-es erősségű földrengésben.
Az Associated Press jelentése szerint az április 6-án bekövetkező földrengés a Közép-Olaszországban található L’Aquila városát és a környező falvakat sújtotta leginkább mintegy 600 négyzetkilométeres területen. A rengések földig rombolták az épületeket. Hatalmas háztömbök váltak törmelékké. Olaszországban 30 éve nem volt ekkora földrengés. „Még mindig érezni az utórengéseket -- nyilatkozta a Church News-nak Jeffrey Acerson elnök, az Olaszországi Róma Misszió elnöke, április 8-án. Magas az eltűntek száma.” L’Aquila városát, mely Rómától 120 kilométerre fekszik északkeleti irányban, mintegy 70 ezren lakják.
Az Olaszországi Róma Cövekhez tartozó L’Aquila Gyülekezet gyülekezeti háza is megsérült a földrengés során. Acerson elnök elmondása szerint megrepedeztek a falai. Az épületet bezárták, és egyelőre használaton kívülre helyezték. A földrengés sújtotta területeken szolgáló misszionáriusokat áthelyezték más városokba. Időközben az Olaszországi Róma Cövek vezetői Massimo De Feo elnök vezetésével a helyi Vöröskereszttel együttműködve koordinálják az önkéntesek által biztosított segítségnyújtási erőfeszítéseket.
Acerson elnök azt mondta, hogy rengeteg, korábban Olaszországban szolgáló, de már hazatért misszionárius ajánlotta fel segítségét a helyi egyházi irodákon keresztül. „Nagyon felemelő érzés látni, hogy milyen sokan igyekeznek segíteni” -- nyilatkozta Acerson elnök. Az olasz hivatalos szervek azt nyilatkozták az Associated Press-nek, hogy L’Aquila térségében, a katasztrófa által sújtott 26 városban és faluban mintegy 15 000 épület rongálódott meg vagy pusztult el teljesen.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.