Sajtóközlemény

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza tagjai a kinyilatkoztatás idejeként tekintenek a világméretű konferenciára

A most következő október 6-án, Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza tagjainak tízezrei készülnek Európa-szerte a 188. félévi általános konferenciára.

Ez a konferencia lehetőséget nyújt az egyháztagoknak arra, hogy iránymutatást kapjanak, többet tanuljanak Jézus Krisztusról és egyként gyűljenek össze – Európában félmillió, világszerte pedig 16 milliós létszámban. A konferencia öt ülésből áll: négy általános ülésből és egy, az egyház női tagjainak szóló ülésből. Az emberek a világ minden pontjáról utaznak az Egyesült Államokba, a Utah állambeli Salt Lake Citybe, hogy részt vegyenek az általános konferencián. Az ülések mindegyike lefordításra és közvetítésre kerül több mint 80 nyelven világszerte.

        

Egyháztagok a világ minden pontján alig várják az általános konferenciát, lehetőségként arra, hogy eltűnődjenek az életükön és azon, hogy miként erősíthetik meg a kapcsolatukat Istennel, a családjukkal és a közösségükkel. Sokan tekintenek a konferenciára olyan időszakként, amikor választ kaphatnak Istentől, és jobban megérthetik az Ő akaratát arra vonatkozóan, hogyan éljék az életüket. A konferenciára készülve Adrian Rojas Rodriguez Spanyolországból ezt mondta: „Leírok olyan dolgokkal kapcsolatos kérdéseket, amik jelenleg történnek az életemben, amelyekre tudom, hogy választ kapok a most következő konferencián. Így tudhatom azt, hogy Mennyei Atya mit vár el tőlem az életemre vonatkozóan.”

           

  

A Németországban élő Pfeiffer családnak a konferencia egy különleges lehetőség arra, hogy „hallgass[ák] a prófétákat és kivegy[ék] a részüket”. A konferenciát követő hetekben és hónapokban a Pfeiffer család a gyülekezetükkel együtt tanulmányozza a konferencián elhangzott szavakat a vasárnapi gyűléseik alkalmával. Ez segít nekik emlékezni a tanultakra és a kapott iránymutatásra. A félévi világméretű általános konferencia különleges időszak a hívők számára minden nemzetben, így Európában is. A ott tanult leckék és a kapott személyes kinyilatkoztatás segít nekik az életük alakításában az azt követő hónapokban és években.

           

Általános konferenciai beosztás, 2018. október:

  • Az általános női ülést minden nyolcadik életévét betöltött nő számára október 6-án, szombaton, hegyvidéki idő szerint (MDT) 18:00-kor közvetítjük.
  • Az általános ülések minden egyháztag számára október 6–7., szombat és vasárnap, hegyvidéki idő szerint (MDT) 10:00 és 14:00 órakor kerülnek közvetítésre.

A konferencia közvetítésre kerül online az lds.org honlapon. Meghívjuk az egyház tagjait és barátaikat, hogy tekintsék meg és legyenek részesei. Kövesd az #GeneralConference és az #ÁltalánosKonferencia hestegeket a közösségi médiában és lásd, miként inspirál milliókat az általános konferencia.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.