Téma

Bevándorlás

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza világméretű egyházként sok összetett kérdéssel foglalkozik szerte a világon, és olyan alapvető elveket támogat, amelyek mindenhol alkalmazhatók. Az egyház a Utah Egyezmény nyilatkozatát tekinti felelős hozzáállásnak a bevándorlás vitás kérdésének sürgető megoldásában. Ez összhangban áll olyan fontos tantételekkel, amelyek mellett kiállunk:

  • Jézus Krisztust követjük azáltal, hogy szeretjük a felebarátainkat. A Szabadító azt tanította, hogy a „felebarát” kifejezés Isten minden gyermekére vonatkozik, mindig és mindenhol.
  • Felismerjük a családok megerősítésének állandó szükségességét. A családoknak együtt kell lenniük. A dolgozó szülők gyermekeiktől való erőszakos elválasztása meggyengíti a családokat és rombolja a társadalmat.
  • Elismerjük, hogy minden nemzetnek jogában áll betartatni a törvényeit és biztosítani a határait. Akire vonatkoznak egy bizonyos nemzet törvényei, azok mindannyian felelősek azért, hogy mihez kezdenek velük.
 

A közhivatalnokoknak olyan törvényeket kell alkotniuk és úgy kell végrehajtaniuk azokat, hogy az igazságos és törődő társadalmunk legjobb törekvéseit tükrözze. Az ilyen törvények megfelelő összhangot teremtenek a felebaráti szeretet, a családi egység, valamint az igazságos és végrehajtható törvények betartása között.*

 

*Az egyház 2011. június 10-én adta ki legutóbbi állásfoglalását a bevándorlás témájában.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.