Vezetők életrajza

Boyd K. Packer elnök

Boyd K. Packer elnököt, a Tizenkét Apostol Kvórumának elnökét, 2008. február 3-án választották el jelenlegi pozíciójába Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházában. Korábban, 1994. június 5-től, a Tizenkét Apostol Kvórumának ügyvezető elnöke volt. Ügyvezető elnöki szolgálata előtt a Tizenkét Apostol Kvórumában szolgált, 1970. április 9-én rendelték el apostollá. Korábban közel kilenc éven keresztül szolgált a Tizenkét Apostol Kvórumának segédeként.

Hivatását tekintve pedagógus. Pályafutása során dolgozott többek között az egyház ifjúsági és felsőfokú hitoktatásának tanfelügyelőjeként, valamint a Brigham Young Egyetem igazgatói tanácsának tagjaként.

A Weber Főiskolán tanult, majd ezt követően természettudományokból szerzett alapfokú és mester diplomát a Utah Állami Egyetemen. Később pedagógiából szerzett doktori fokozatot a Brigham Young Egyetemen.

Packer elnök 1924. szeptember 10-én született a Utah állambeli Brigham Cityben. A második világháborúban pilótaként teljesített szolgálatot a csendes-óceáni térségben.

Packer elnök szolgált az Új-Angliai Misszió elnökeként is. Számos könyv és egyéb kiadvány szerzője. Szabadidejében fest és szobrászkodik, legkedvesebb témája a madarak. Néhai feleségével, Donna Smithtel tíz gyermekük született.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.