Sajtóközlemény

Az egyház bejelentette a BYU-Pathway Worldwide létrehozását

A program Európa-szerte 35 országban elérhető

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza Első Elnöksége bejelentette a BYU–Pathway Worldwide (BYU–PW), egy világméretű felsőoktatási szervezet létrehozását. Ez az intézmény lesz felelős az Egyházi Oktatási Szervezet (EOSZ) által biztosított összes online bizonyítványt és diplomát adó kurzusért.

Clark G. Gilbert, a BYU-Idaho jelenlegi rektora fogja felügyelni ezt az új szervezetet. A BYU–Pathway Worldwide központja a Utah állambeli Salt Lake Cityben lesz, és 2017. május 1-jén kezdi meg működését. Dieter F. Uchtdorf elnök, második tanácsos az Első Elnökségben, kedden tette ezt a bejelentést egy sajtókonferencián a Templom téren.  

A BYU–Pathway Worldwide gyökerei a BYU-Idaho Pathway programjából erednek, mely 2009-ben indult útjára három kísérleti helyszínen Idaho, Arizona és New York államban, összesen 50 hallgatóval. A program azóta már 50 országban csaknem 500 helyszínre kiterjedt, és eddig mintegy 57 000 hallgatója volt.

 

Mi az a BYU–Pathway?

A Pathway egy egyéves egyházi oktatási program, melyet a BYU-Idaho online biztosít az egyház minden felnőtt tagja számára – Európa-szerte több mint 35 országban. Bár a Pathway az oktatásra és a szakmai fejlődésre helyezi a hangsúlyt, a sikert mégis e három lelki célkitűzés alapján méri:

  1. Az evangélium eljuttatása a hallgatók szívébe
  2. A hallgatók segítése, hogy hozzáértő tanulókká váljanak
  3. A hallgatók felkészítése, hogy vezessék és támogassák családjukat

Az online tanulás megszilárdítása érdekében egy adott terület hallgatói hetente találkoznak – akár személyesen, akár videokonferencia keretein belül – a helyi Pathway misszionáriusokkal, hogy közösen megbeszéljék a kurzus anyagát.  A videokonferencia lehetősége azok számára adott, akik túl messze laknak a Pathway helyszínétől ahhoz, hogy személyesen vegyenek részt.

A program a következő európai országokban elérhető: Albánia, Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Izland, Koszovó, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Moldova, Norvégia, Olaszország, Oroszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország, Szlovénia, Törökország és Ukrajna.

A hallgatók matematikát és pénzügyi tárgyakat tanulnak, gyakorlati és alapvető vezetési készségekre, valamint szakmai angol kommunikációs képzettségre tesznek szert.  A Pathway az Egyesült Államokban akkreditált és onnan, a BYU-Idaho kampuszáról igazgatják.

További információkért látogasson el a pathway.lds.org oldalra.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.