Téma

Cövekelnök

A katolikus egyházmegyéhez hasonló földrajzi egységet cöveknek nevezzük, melyet egy nem hivatásos papságvezető, úgynevezett cövekelnök vezet. A cövekelnök olyan férfi, akit felkértek, hogy önkéntes alapon szolgáljon ebben a pozícióban.. Egyházközségeknek nevezett gyülekezetekből álló, meghatározott földrajzi területen felügyeli az egyház programjait, és az a feladata, hogy segítsen cöveke tagjainak Jézus Krisztus követésére irányuló erőfeszítéseikben. Ezen kívül a püspökök, vagyis az egyházközségi vezetők tevékenységeit is felügyeli, szükség szerint tanácsokat adva nekik.

A cövekelnököt két tanácsos segíti, valamint egy olyan csoport, amely 12 férfiből áll, és főtanácsnak nevezik. Ezek a vezetők jelentős helyi autonómiával rendelkezve hoznak döntéseket cövekük tagjaival kapcsolatban. Egy cövekelnök általában körülbelül kilenc évig szolgál ebben a minőségben.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.