Téma

Családtörténeti Könyvtár

A FamilySearch szponzorálja a világ legnagyobb genealógiai könyvtárát, a utahi Salt Lake Cityben található Családtörténeti Könyvtárat. A világhírű épület nyilvános és ingyenesen látogatható.

A könyvtár dolgozói szakavatott kutatási tanácsadók és önkéntesek, akik segíthetnek a kezdőknek hozzálátni nemzedékrendjük összeállításához, vagy segíthetnek tapasztalt családtörténészeknek új információkat szerezni. A személyzet tagjai javaslatot tehetnek átnézendő forrásanyagokra, válaszolhatnak földrajzi vagy nyelveket illető kérdésekre, és útmutatást adhatnak azzal kapcsolatban, hogy egy-egy helyszínről milyen feljegyzések állnak rendelkezésre és azok hogyan használandók. A könyvtár emellett ingyenes tanfolyamokat és gyakorlási lehetőségeket kínál a helyszínen, illetve online azoknak, akik nem tudnak Salt Lake Citybe utazni.

A könyvtár gyűjteményében több mint 3 milliárd elhalálozott ember neve van, több mint 100 országból. Ez az információ a következőkön található meg:
• 2,4 millió tekercs mikrofilm
• 727 000 mikrofilmkártya
• 356 000 könyv, folyóirat és egyéb kiadvány
• Több mint 4500 időszakos kiadvány
• 3725 elektronikus forrásanyag

Ezek az anyagok egyre nagyobb terjedelemben elérhetők a FamilySearch honlapján. Azok a feljegyzések, amelyek még mindig mikrofilmen vagy mikrofilmlemezeken vannak, a FamilySearch Katalógusban kereshetők. A családtörténeti központok sok anyagot egy kisebb összegért ki is kölcsönözhetnek.

A Családtörténeti könyvtár az egyik leglátogatottabb turista úticél Utahban, évente több tízezer ember zarándokol el ide. Akik azt tervezik, hogy Salt Lake Citybe látogatnak, további információkat találhatnak a Családtörténeti könyvtár látogatásával kapcsolatbana FamilySearch.org oldalon.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.