Sajtóközlemény

Családtörténeti kutatás kurzus Szegeden

Nemzedékek összekapcsolás címen családtörténeti kutatási kurzust tart kezdők számára Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza Szegeden. A program ingyenes és minden érdeklődő számára nyitott!

 
Program címe: Nemzedékek összekapcsolása - családtörténeti kutatás kezdőknek
Időpontja: 2018. június 6-án 16 órától
Helyszín: 6722 Szeged, Gutenberg utca 23., Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza gyülekezeti háza
Program:
  • vendégek köszöntése, a napirend ismertetése
  • ismerkedés a gyülekezeti házzal, a körbevezetés során bemutatjuk az Egyházat az érdeklődőknek
  • rövid ismertetése annak, hogy miért végezzük a családtörténeti kutatást 
  • családtörténeti központ bemutatása
  • projektoros bemutatóval megismertetjük az érdeklődőkkel azokat - az interneten is megtalálható - segítségeket, amelyek által egyszerűen hozzákezdhetnek a családtörténeti kutatáshoz, majd végezhetik azt
  • a már jártasabb családfakutatók részére a Family Search bemutatása, gyakorlati tanácsok
  • indexelés bemutatása, gyakorlati tanácsok
  • a felmerülő kérdésekre válaszolunk
  • a program befejezése, zárógondolatok Mari Elnöktől (szegedi gyülekezet elnökétől)
Az utolsó napi szentek hite szerint a családok ez után az élet után is együtt lehetnek ezért fontos minden családtaggal megerősíteni a családi kapcsolatokat, mind az élőkkel, mind azokkal, akik már meghaltak. Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza 1894 óta időt és forrásokat biztosít a genealógiai szempontból fontos feljegyzések összegyűjtésére és megosztására. Állami levéltárakkal, egyházakkal és könyvtárakkal való együttműködésének köszönhetően az egyház létrehozta a világ legnagyobb családi feljegyzés gyűjteményét, amely több mint 3 milliárd elhunytról szolgál információval. A FamilySearch 100 országból származó információhoz biztosít hozzáférést; születési-, házassági- és elhalálozási anyakönyvi kivonatokat, népszámlálási adatokat, örökösödési és végrendeleti feljegyzéseket, földhivatali és más dokumentumokat is beleértve. Ezek a feljegyzések ingyenesen nyilvános rendelkezésre állnak a FamilySearch.org honlapon keresztül, valamint a 126 országban található 4600 helyi családtörténeti központban.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.