Vezetők életrajza

Dieter F. Uchtdorf elder

Dieter F. Uchtdorf eldert 2004. október 2-án támogatták a Tizenkét Apostol Kvórumának tagjaként Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházában. 2008. február 3-án hívták el második tanácsosnak az Első Elnökségben, mely hivatalban 2018 januárjáig szolgált. 1994 áprilisa óta szolgál általános felhatalmazottként.

Uchtdorf elnök 1940. november 6-án született Csehszlovákiában, Ostravában Karl Albert Uchtdorf és Hildegard Opelt Uchtdorf gyermekeként. Családja 1947-ben csatlakozott az egyházhoz a németországi Zwickauban. 1952-ben Frankfurt am Mainba menekültek, ahol mérnöki végzettséget szerzett. 1959-ben belépett a Német Légierőbe, és hat évig vadászpilótaként szolgált.

1965-ben Uchtdorf elnök pilótaként kezdett el dolgozni a német Lufthansa légitársaságnál. 1970 és 1996 között a B737, Airbus, DC10 és B747 kapitányaként repült. Miközben kiképző és ellenőrző pilótaként dolgozott, néhány vezetői feladatkört is betöltött. Ezek a pozíciók a következők voltak: a B737-es részleg főpilótája, az arizonai Lufthansa pilótaiskola igazgatója, minden pilótafülke legénységének vezetője és a Lufthansa légitársaság főpilótája és repülés-üzemeltetési vezető alelnöke volt. Ezenkívül a Nemzetközi Légiszállítási Társaság Repülésműveleti Bizottságának elnökeként is működött.

Dieter Uchtdorf és Harriet Reich 1962-ben házasodott össze. Két gyermekük és hat unokájuk van. Apostoli elhívása folytán az Uchtdorf család elhagyta szülőföldjét, és jelenleg az Egyesült Államokban él.

Dieter és Harriet Uchtdorf szeretik a szabadtéri programokat, a művészeteket, és akkor a legboldogabbak, amikor időt tölthetnek gyermekeikkel és unokáikkal.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.