Sajtóközlemény

Eggyé válni a szeretetben és a segítségnyújtásban

Az idősebb UNSZ tisztségviselőkből álló csapat készen áll a munkára.

2010. január 23-án, szombaton az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza Pesega 5. Egyházközségéből mintegy negyven férfi gyűlt össze Saleapagában, hogy otthont építsenek a Fa’atoia Vi’iga családnak.

A Vi’iga családnak nagy szüksége volt egy új otthonra, miután a 2009. szeptember 29-én lesújtó szökőárban mindenüket, köztük egyik gyermeküket is elveszítették.

Ők azon 40 család közé tartoznak, akiknek az UNSZ egyház felépít és átad egy új házat.

E csapatnyi eldernek és főpapnak korán kezdődött a nap, hiszen már hajnali 4 órakor indultak útnak Pesegából Saleapagába.

Munkacsoportokra oszlottak, majd néhány tapasztaltabb szakemberek felügyelete alatt belevetették magukat a munkába.

Csupán egy rövid ebédszünet tartva egész nap fáradhatatlanul dolgoztak: lefektették az alapokat, felállították a szerkezetléceket, betonoztak, és felhelyezték a fémből készült tetőt.

Nekikezdtek a vizesblokk kialakításának is, de félbehagyták, mivel elfogyott az építőanyag, így ez végül későbbre maradt.

Azzal a munkával, melyhez általában egy hét vagy még annál is hosszabb idő kell, most egy nap alatt végzett az önkéntesek lelkes csoportja, akik között több nyugdíjas is volt.

A szökőár sújtotta területen az UNSZ egyház segítségével épített negyven otthon közül harminc már vagy elkészült, vagy már építés alatt áll. Tízet majd ezután kezdenek el felépíteni.

A legtöbb ház az egyház tagjainak önkéntes munkájával készül el, akik e lelkes férfiakhoz hasonlóan Szamoa különböző egyházközségeiből és cövekeiből érkeznek.

A naphosszat tartó szeretetteljes szolgálattal együtt járó fáradalmak és kimerültség ellenére a csoport úgy érezte, hatalmas áldás, hogy átadhattak valamit önmagukból.

Amikor megkérdezték tőlük, hogy újra részt vennének-e ilyesmiben, habozás nélkül igennel válaszoltak.

Azok, akik más kötelezettségeik miatt nem tudtak elmenni, szintén buzgón állítják, hogy nem akarnak kimaradni abból az áldásból, hogy másokat segítsenek.

A Vi’iga család őszinte háláját és nagyrabecsülését fejezte ki az egyháznak és a papságviselők 40 főből álló lelkes csapatának, hogy új otthont biztosítottak nekik.

A család a tervek szerint 2010. január 25-én, hétfőn költözött be új otthonába.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.