Téma

Elemi

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza nagyon fontosnak tartja, hogy tanítsa a gyermekeket Isten tervéről, és segítse őket Jézus Krisztus példájának a követésében. E cél elérése érdekében tartja fenn az egyház a 18 hónapos és 11 éves kor közötti gyermekek részére az Elemi szervezetét.

Az Elemi a szülőktől kapott vallási tanításokat szándékozik kiegészíteni. A gyermekek vasárnaponként összegyűlnek a mormon istentisztelet alatt, hogy beszélgessenek az egyház tanáról, tanulási tevékenységekben vegyenek részt és énekeljenek. A gyermekeknek koruktól függetlenül lehetőségük van részt vállalni a gyűlések menetében azzal, hogy imát mondanak, szentírásokat olvasnak fel és evangéliumi témájú beszédeket mondanak. A vasárnapi Elemi ideje alatt a gyermekek kiscsoportos osztályban is találkoznak, hogy korosztályuknak szóló leckéket tanuljanak. Ezeket a leckéket a gyülekezet felnőtt tagjai tanítják, akiket felkértek, hogy ajánlják fel idejüket erre az elhívásra.

A világon több mint egymillió elemis gyerek van. Az Elemi szervezetét általános elnökség igazgatja, melynek jelenlegi tagjai Joy D. Jones nőtestvér (elnök); Lisa Harkness nőtestvér (első tanácsos); Cristina B. Franco nőtestvér (második tanácsos).

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.