Sajtóközlemény

Eubank nővér beszédet mondott Genfben egy ENSZ konferencián

Sharon Eubank nővér az UNSZ Szeretetszolgálat elnöke, amely Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza emberbaráti szervezete. Eubank nővér a „Vallás, béke és biztonság” jegyében megrendezett Második Globális Csúcstalálkozóra meghívott kiemelt beszélők egyike volt.

E magas szintű konferenciának, melyet a Nemzetközi Szövetség a Vallásszabadság Megőrzéséért (International Association for the Defense of Religious Liberty) és A Népirtás-megelőzésért és Védelemért Felelős ENSZ Hivatala (United Nations Office on Genocide Prevention and the Responsibility to Protect) szervezett, a fő célja az volt, hogy hatékony módszereket osszanak meg az együttműködés hídjainak felépítésére, a befogadó magatartás elősegítésére, valamint a gyűlöletbeszéd visszaszorítására, így megerősítve a vallási kisebbségek védelmét.

Eubank nővér, aki a Segítőegylet – az egyház világméretű női szervezete – általános elnökségében szolgál, kiemelte a vallás társadalomban betöltött szerepét, valamint kihangsúlyozta, hogy a nemzeti kormányok együtt tudnak és együtt kell, hogy működjenek a vallási szervezetekkel.

„A vallási csoportok már azelőtt részt vállaltak a fiatalok tanításában, a gyermekekről és idősekről való gondoskodásban, valamint az egészségügyi ellátás biztosításában, hogy a világi kormányok léteztek volna – mondta. – Elvárhatjuk tehát tőlük, hogy mély és erőteljes bölcsességgel rendelkezzenek az oktatással, a gyermekekről és idősekről való gondoskodással és az egészségüggyel kapcsolatban.

Ez a társulás lehetőségeket teremt a vallási szervezeteknek, hogy találkozzanak, valamint elősegíti az együttműködést a vallások és a világi intézmények között” – tette hozzá Eubank nővér, utalva arra, hogy az olyan célok elérése, mint az ENSZ fenntartható fejlődési céljai nagyobb eséllyel valósíthatóak meg, ha az egyházakat is bevonják ebbe a munkába.

Azt is kifejtette, hogy a tisztább vallás a legjobb ellenszer a vallási csoportok általi gyűlöletbeszédre, a vallási megkülönböztetésre, valamint a kirekesztésre. „A legjobb válasz a szélsőséges iszlámra a hamisítatlan iszlám, csakúgy mint ahogy a szélsőséges kereszténységre adott válasz a hamisítatlan keresztényégben rejlik.

A legtisztább hit lesz az, amely legyőzi a vallási hitelvek elferdített nézeteit” – zárta beszédét Eubank nővér.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.