Sajtóközlemény

Eyring elnök felszentelte a Franciaországi Párizs templomot

2017. május 21-én, vasárnap, Henry B. Eyring elnök, első tanácsos Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza Első Elnökségében felszentelte a Franciaországi Párizs templomot.

Eyring elnököt elkísérte Neil L. Andersen elder a Tizenkét Apostol Kvórumából, Gerald Caussé püspök az Elnöklő Püspökségből, Larry Y. Wilson elder a Hetvenekből, valamint Paul V. Johnson elder az Európa Terület Elnökségéből. Az egyház tagjai a felszentelési üléseket a templomban és a környező épületekben – illetve műholdas közvetítés révén számos franciaországi, belgiumi és svájci helyszínen összegyűlve – követték figyelemmel.

 Eyring elnök elmondta, a Párizs templom jelentősége, hogy "felnevelje francia ajkú emberek egy generációját, akik mélyen elkötelezettek az Úr Jézus Krisztus iránt, és készek arra, hogy elvigyék az evangélium üzenetét a világba".

A felszentelést megelőző napon az egyházi vezetők több mint 1000 fiatal utolsó napi szent előadását élvezhették, akik énekes-táncos bemutatót tartottak az egyház franciaországi történetéről, tisztelettel adózva az egyház helyi úttörői előtt. Az Úgy fényljék a ti világosságtok címet viselő kulturális ünnepségnek a közeli Saint-Quentin-en-Yvelines városban található Vélodrome National adott otthont.

 Az áprilisi és májusi, három héten át tartó nyílt napok során mintegy 50 000 látogató tekinthette meg a templomokat bemutató rövidfilmet, és járhatta be a templomot, valamint annak kertjét. Áprilisban a világ több meghívott kormányzati, egyházi és oktatási vezetője is megtekintette a templomot. Ellátogattak a templomba a városi tanács tagjai és helyi egyházi vezetők is.

 

Az új templom az egyház körülbelül 38 000 francia és belga tagját fogja kiszolgálni. A létesítményt eredetileg 2011. október 1-jén jelentette be Thomas S. Monson elnök, az építkezés pedig 2012 augusztusában indult. Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházának ez lesz a világon a 156. működő temploma, Franciaországban pedig az első.

 Az utolsó napi szent templomok eltérnek azoktól az egyházi létesítményektől, ahol az egyháztagok a vasárnapi hódolatukat tartják. A templomot az Úr házának tartják, ahol Krisztus tanításait erősítik meg a keresztelésen, a házasságon és más olyan szertartásokon keresztül, amelyek a családokat az örökkévalóságra egyesítik.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.