Sajtóközlemény

Ezrekhez jut el a mormon misszionáriusi dal

Erin Roach nővér, Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza teljes idejű misszionáriusa a zenéje által ezreket ér el az interneten.  Roach nővér, aki jelenleg a Németország Berlin Misszióban szolgál, rendszeresen posztol olyan zenei feldolgozásokat a Facebookra, amelyek Jézus Krisztusra összpontosítanak; ezenkívül kisebb utcai előadásokat is szokott tartani – ám az egyik legújabb saját dala több mint 21 000 megtekintést kapott a közösségi médiában.

Roach azt mondja, nehezére esett a német nyelv elsajátítása, és úgy érezte, nem teljesített jól a 18 hónapos missziója kezdetén.  A gitáros, aki autodidakta módon tanult meg játszani a hangszeren, azt mondja, azért fordult a dalszerzéshez, hogy levezesse ezt a stresszt. 

Azt mondta, akkor kapott ihletet egy saját dalhoz, amikor imádkozott, és úgy érezte, hogy olvasnia kell a Mormon könyvét – amely egy, a Bibliához hasonlóan szentírásnak tartott könyv.  „Olvastam egy szentírásverset arról, hogy Krisztus a szabadításunk kősziklája, és abban a pillanatban az elmémet ihletett szavak töltötték el. Azonnal elővettem egy papírlapot, íróeszközt ragadtam, és elkezdtem lejegyezni a szavakat. 5 percre rá meg is született a dal” – írta Facebook-bejegyzésében.

Roach ezután zenét komponált hozzá, és egy egyházi összejövetelen előadta a dalt.  Az előadást követően a hallgatóságból odament hozzá valaki, és felajánlotta neki, hogy professzionális hangfelvételt készít a dalból.  Elkészítették a következő videóklipet:

Röpke négy hónap leforgása alatt a videó 5000 megtekintést kapott a Facebookon és több mint 16 000-ret a YouTube csatornán.  Roach elmondta, hogy nagyon sok pozitív visszajelzést kapott.  Elmesélte, hogy egy fiatal egyháztag üzent neki a Facebookon – a lány azt írta, hogy nem volt biztos benne, hogy misszióba akar-e menni, de miután hallotta a zenéjét, tudta, hogy el kell mennie.  „Soha nem gondoltam, hogy ilyen hatással lehetek az emberekre” – mondta Roach nővér. 

A váratlan eredmény után Roach azt mondja, hogy mindig megpróbál újabb dalokat írni, melyek Jézus Krisztusra összpontosítanak.  Azt mondta, célja a zenével a misszionáriusi mottó – „meghívni másokat, hogy jöjjenek Krisztushoz”.

    

Roach és a misszionáriustársa az egyház helyi tagjaival együtt dolgoznak azon, hogy minden héten újabb egyházi zenei feldolgozást tegyenek ki a Facebookra.  A Facebook-oldal címe: „Musikalisher Montag” (zenei hétfő).

Az oldalon található videók több száz, néha akár több ezer megtekintést is kapnak.

Roach tervei szerint a következő videója júliusban jelenik meg.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.