Téma

FamilySearch

A FamilySearch a világ legnagyobb genealógiai szervezete. 1894 óta a FamilySearch több mint 100 országban működött együtt levéltárakkal, könyvtárakkal és egyházakkal, hogy gazdaságos hozzáférést biztosítson olyan feljegyzésekhez, amelyek segítenek az embereknek megtalálni az őseiket.

Havonta több mint 3 millió ember használ FamilySearch feljegyzéseket, forrásanyagokat és szolgáltatásokat, hogy megtudjon valamit a családtörténetéről. Ezek a feljegyzések és szolgáltatások elérhetők online a FamilySearch.org oldalon, valamint 126 ország összesen 4600 családtörténeti központjában, köztük a híres Családtörténeti Könyvtárban a utahi Salt Lake Cityben.

A FamilySearch olyan szolgáltatás, amelyet Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza biztosít. A FamilySearch az iránti elkötelezettsége, hogy segítsen az embereknek összeköttetést találni az őseikkel, abban a mormon hitelvben gyökerezik, mely szerint a családnak központi szerepet kell játszania az életünkben, és a családi kapcsolatok ezen az életen túl is folytatódhatnak. Mivel a családtörténeti érdeklődést nem korlátozza a kultúra, az etnikai vagy a vallási hovatartozás, a FamilySearch forrásanyagai, amelyek között európai egyházi feljegyzések ugyanúgy vannak, mint afrikai szóbeli történetek, mindenki számára hozzáférhetők, aki szeretne felfedezni valamit a családjáról.

Non-profit szervezetként a FamilySearch világszerte önkéntesek támogatására támaszkodik. Ezek az önkéntesek segítenek a feljegyzések indexelésében, személyes segítséget nyújtanak, és megosztják másokkal a genealógiai kutatással kapcsolatos tudásukat.

A FamilySearch személyes segítségnyújtást kínál szakavatott családtörténészek számára éppen úgy, mint akik most indulnak útra a genalógia világába. Ez a segítség rendelkezésre áll a családtörténeti központok rendszerén keresztül, illetve ha felveszik a kapcsolatot a FamilySearch ügyfélszolgálatával a support@familysearch.org e-mail címen vagy a 1-800-406-1830 telefonszámon az Egyesült Államokban és Kanadában. Kattintson ide a többi országban és tartományban lévő elérhetőségekért.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.