Sajtóközlemény

Felújítás miatt bezár a Németországi Frankfurt templom

A Németországi Frankfurt templom jelentős mértékű felújítás miatt 2015. szeptember 7-én, hétfőn bezár. A templom várhatóan 2017 júliusában nyit meg újra.

A templom építését 1981 áprilisában jelentették be, az egyházi vezetők 1985 júliusában végezték el az első kapavágást. A templomot 1987. augusztus 28-én szentelte fel Ezra Taft Benson, Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza 1985-től 1994-ig szolgáló elnöke. A templom a következő országokban élő szenteket szolgálja ki: Németország, Luxemburg, Észak-Franciaország, Abu Dhabi, Bahrein, Ausztria, Albánia, Szerbia, Ciprus, Horvátország és Szlovénia.

Nemrég a Németországi Freiberg templom is bezárt hasonló jelentős mértékű felújítás miatt.  Ez a templom 2016. május 30-ig lesz zárva.

A Németországi Freiberg templomot 1985. június 29-én szentelte fel Gordon B. Hinckley elnök, aki akkoriban Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza Első Elnökségének tanácsosaként szolgált. A templomot átépítették, majd 2002. szeptember 7-én újra felszentelte Hinckley elnök, aki 1995 és 2008 között volt az egyház elnöke. A Németországi Freiberg templom a következő országokban élő szenteket szolgálja ki: Kelet-Németország, Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Románia és Magyarország.

További utolsó napi szent templomok Európában többek között: a Svájci Bern templom,  a Spanyolországi Madrid templom, az Angliai London templom és az Angliai Preston templom.

Jelenleg 147 templom van a világon. Több mint 30 további templom építése van már bejelentve, vagy áll felújítás vagy építés alatt.  Az Indianai Indianapolis templomot 2015. augusztus 23-án, vasárnap szentelték fel.

Az utolsó napi szent templomok eltérnek a gyülekezeti házaktól vagy kápolnáktól, ahol az egyháztagok vasárnapi istentiszteleteken gyűlnek össze. A templom „az Úr háza”, ahol megerősítik Jézus Krisztus tanításait a házasság, a keresztelés és egyéb szertartásokon keresztül, amelyek az örökkévalóságra egyesítik a családokat. A templomokban az egyháztagok további ismereteket szereznek az élet céljáról, és szövetségeket kötnek, hogy szolgálni fogják Jézus Krisztust és a felebarátaikat.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.