Sajtóközlemény

Fiatal egyedülálló egyháztagok és barátaik nemzetközi konferencián vesznek részt

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza több mint 100 fiatal egyedülálló felnőtt (FEF) tagja és barátaik gyűltek össze a csehországi Vysočina környéki gyönyörű vidéken, hogy részt vegyenek egy négynapos, július 10. és 14. között megrendezett konferencián. A résztvevők Közép- és Kelet-Európából érkeztek a konferenciára, melyen arra összpontosítottak, hogy miként válhatnak Jézus Krisztus elkötelezettebb követőivé.

A Szlovákiából, Magyarországról, Csehországból, Németországból, Lengyelországból, Ausztriából, Svájcból, Szlovéniából, Horvátországból és Romániából érkező fiatalok a négy nap során egyházi hitoktatási órákon és áhítatokon, műhelyfoglalkozásokon, valamint sport- és szabadtéri tevékenységeken vettek részt, majd a napot minden este tánccal zárták.

Mivel a konferencia Jézus Krisztus követésére összpontosított, nagy hangsúly került a szolgálatnyújtásra. A FEF együtt dolgozott több, mint 1000 tisztasági csomag összeállításán, melyekbe került szappan, fogkefe, fogkrém, hajkefe, fésű és papírzsebkendő. Ezeket a csomagokat az egyház emberbaráti szervezete, az UNSZ Szeretetszolgálat osztja majd szét olyan Kelet-szlovákiai roma közösségekben, ahol kevés otthonba van bevezetve folyóvíz és szegényes a higiénia.

Az egyház fiatal felnőttjei ellátogattak továbbá egy közeli nyugdíjasotthonba is, ahol lefestették a kerítést valamint egy melléképületet, és kigyomlálták a létesítmény közösségi kertjét.

A lengyelországi Varsóból származó Agnieszka Ilnicka (25) ezt mondta: „A szolgálati projekt nagyszerű volt. Megérte a fáradtságot. Megtaníthatunk másokat, miként legyenek önellátóak, még ha nem is tagjai a mi egyházunknak. Mindnyájan eszközök lehetünk az Úr kezében, még ha különböző nyelveken beszéljünk is.”

„A szolgálati projekt lesz a kedvenc emlékem. Lenyűgöző volt. Egy méhkas közepén éreztem magam. A fiatalok olyanok voltak, akár a méhecskék. Mindenhol ott voltak! Nagyon jól meg volt szervezve.” – mondta Jiří Ambrož, a konferencia egyik szervezője. Hozzátette: „A bizottságunkkal megbeszéltük, hogy mi legyen a konferencia célja. Megegyeztünk, a célkitűzésünk az lesz, hogy segítsünk a FEF-nek közelebb kerülni Krisztushoz. Olyan feltételeket szerettünk volna biztosítani, melyek elősegítik, hogy a résztvevők személyes kinyilatkoztatást kapjanak és közelebb kerüljenek a Szabadítóhoz. Azonban azt is szerettük volna, hogy lehetőségük legyen megismerni más embereket és jól érezni magukat!”

A FEF részt vett olyan, képzéssel egybekötött műhelyfoglalkozásokon is, melyeken megtanulták, miként alkalmazhatják a közösségi médiát az evangélium megosztására, valamint megismerkedhettek a BYU Pathway Connect programmal, illetve az egyház új önellátási programjával is.

 

A magyarországi Budapestről érkező Furkó Tamás (21) a következő megfigyelést tette: „Nagyon tetszik a rendezvény multikulturális jellege. Szeretek különböző országokból származó, velem egykorú emberekkel lenni. Sokat tanulhatunk a másiktól, és ez boldoggá tesz. A tisztasági csomagok összeállítása volt a kedvenc részem. Eszembe juttatta azt a képet, amelyen Krisztus egy nő mellett térdel. Elképzeltem magam, ahogy letérdelek, mint Krisztus tette abban a helyzetben. Hálás vagyok azért, hogy segíthetek a kevésbé szerencsés sorsú embereken. Az ilyen tevékenységek kifejezetten jelentőségteljesek és segítenek közelebb kerülnünk a Szabadítóhoz és Istenhez.”

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza Európa Területének területi hetvenese, Wolfgang Pilz elder a konferencia egészén részt vett a FEF-fel és a konferencia kiemelt beszélője volt. Azt mondta: „Megindít, amikor látom azt az egységet, ami az ilyen sok országból érkező csoportok között kialakul. Bár különböző nyelveken beszélnek, számomra meglepően jól boldogultak, próbálva egy közös nyelvre áttérni a konferencia idejére.

Sokuk misszionáriusként szolgált és nagy számban vannak azok, akik készülnek erre a szolgálatra, még úgy is, hogy nem áll mögöttük régre visszanyúló egyházi háttér vagy támogató család. Sokan kiemelkedően teljesítenek a közösségeikben és erősen vágynak arra, hogy közel maradjanak a Szabadítóhoz és a parancsolatok szerint éljenek.

Ők az egyház jövőbeli vezetői. Jó kezekben leszünk! Leendő püspököket, segítőegyleti elnököket és cövekelnököket látok. Ők a legjobb példái Jézus ama (Máté 20. fejezetében tanított) példázatának, amely a nap kései szakaszában elhívott szőlőmunkásokról szól. Bár a nap kései szakaszában hívatnak el, ők a választottak.”

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.