Vezető hír

Fulókércsi adományok

A Furkó család Suzukiját annak végső kapacitasáig megtömve utaztunk fel Borsod-Abaúj-Zemplén megye zempléni részének szívébe, mintegy 30 km-re észak-északkeletre Miskolctól, egy Fulókércs nevű kisközségbe.
Itt Mata Zoltán várt minket, a Ne Engedj El Egyesület elnöke es alapítója, a község gyakorlatilag egyetlen felsőfokon is iskoázott tagja. Ő vette át az adományokat, es ő adott egy rövid beszámolót a községről, ahol a 200 fő munkaképes felnőttböl 200 a munkanélküli, igy a ráta itt 100%-os. Lesújtó volt a megfagyott falu képe, amely nyáron talán sok-sok termászeti szápságet rejt; de most csak a szegénység, a nélkülözés és a rászorultság mutatta magát a metsző hidegben.
A tervek szerint egy augusztusi út lesz a következő ide, amikor a beiskolázás előtt alló elsőéveseiket segítenénk az iskolakezdéshez szükséges legszükségesebb dolgokkal, úgy mint iskolatáskák, írószerek, könyvcsomagok. Ehhez az adományhoz már gyűlnek a felajálások, és az önkéntes sofőrünk is megvan, Tedd Tünde személyében.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.