Vezetők életrajza

Gary B. Sabin

  

​Gary B. Sabin elder a Hetvenek Ötödik Kvórumának tagjaként szolgált az Észak-Amerika Nyugati Területen amikor elhívták általános felhatalmazott hetvenesnek a 2016. évi áprilisi általános konferencián. 2016 augusztusában kezdte meg szolgálatát az Európa Terület Elnöksége második tanácsosaként. 2019 augusztásától kezdődően az Európa Terület elnökeként szolgál.

Sabin elder a Brigham Young Egyetemen szerezte első nyelvész szakos oklevelét 1976-ban, majd alapdiplomáját egyetemi tanulmányok és pénzügyi szakon 1977-ben. Üzleti mesterdiplomáját a Stanford Egyetemen kapta 1985-ben. Több cég elnökeként és ügyvezető igazgatójaként dolgozott, többek között az Excel Realty Trust-nál és a Price Legacy-nél. Elhívása előtt az Excel Realty Holdings-nél és az Excel Trustnál dolgozott. 
Sabin elder eddig már számos egyházi elhívásban szolgált, többek között teljes idejű misszionáriusként a Hollandia/Belgium Misszióban, elderek kvórumának elnökeként, főtanácstagként, püspökként, Elemi tanítóként, cöveki misszió elnökeként, diakónus és tanító tanácsadóként, cserkészvezetőként, cövekelnökként és területi hetvenesként.
Gary Byron Sabin 1945. április 7-én született a Utah állambeli Provóban. 1976 augusztusában feleségül vette Valerie Purdy-t. Öt gyermekük van.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.