Téma

Házitanító

A házitanító olyan valaki, aki megbízást kap rá, hogy őrködjön mások felett utolsó napi szent egyházközségében vagy gyülekezetében, és segítsen nekik. A gyülekezetben minden egyénhez vagy családhoz beosztanak két házitanítót, és ez a két papságviselő havonta meglátogatja a hozzájuk kijelölt egyéneket és családokat, segíti és támogatja őket a Jézus Krisztus által tanított tantételek szerinti életre irányuló törekvéseikben.

E rendszeres látogatások alkalmával lelki utasításokat tartalmazó üzenetet is átadnak az adott egyén vagy család szükségletei vagy felmerülő gondjai szerint. A házitanítók arról is meggyőződnek, hogy a tagok fizikai szükségletei ki legyenek elégítve.

„A házitanítás nem csupán egy további program. Ez a szentek feletti őrködés és az egyház küldetése elvégzésének papsági módja. A házitanítás nem csupán egy megbízatás. Szent elhívás” – az egyház korábbi elnöke, Ezra Taft Benson szerint.

A házitanítást kiegészíti a látogatótanítás programja, amely szintén gondoskodik az utolsó napi szentek szükségleteiről. A látogatótanítók két nőből állnak, akik megbízást kapnak, hogy látogassanak egy bizonyos nőt a gyülekezetükben. 


 

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.