Sajtóközlemény

Húsvét: Középpontban a békesség tantételei a Békesség Hercegéről

2017 húsvétja alkalmából az egyház egy felhívást indít azért, hogy leljünk békére Krisztuson keresztül.

Immár a negyedik olyan húsvéti időszak kezdődik, amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza arra buzdítja a mormonokat és másokat világszerte, hogy reményteljes üzeneteket osszanak meg Jézus Krisztusról. Az idei téma abból a bibliai tanításból fakad, mely szerint Krisztus a Békesség Hercege.

„…és hívják nevét: csodálatosnak, tanácsosnak, erős Istennek, örökkévalóság atyjának, békesség [herceg]ének!” – Ésaiás 9:6

       

„Azt szeretnénk, ha megtudná a világ, hogy mindenki békére lelhet, aki őszintén keresi a Békesség Hercegét – jelentette ki Russell M. Nelson elnök, a Tizenkét Apostol Kvórumának elnöke. – Az Ő szelíd, szabadító üzenetét visszük el az egész világnak: »…az én békességemet adom néktek: nem úgy adom én néktek, a mint a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, se ne féljen!«”

Amint az az elmúlt években közzétett (és milliók által megtekintett) üzenetek esetében is történt, az idei üzenet és kezdeményezés is egybeesik a nagyhéttel, és virágvasárnaptól (április 9.) húsvétvasárnapig (április 16.) három meghívást tartalmaz:

  1. Jöjj Krisztushoz!
  2. Hadd tanítsa meg neked a békesség tantételeiet a Békesség Hercege.
  3. Oszd meg, milyen módokon lehet békére lelni a Szabadítón keresztül.

Hívjunk mindenkit, hogy jöjjenek Krisztushoz

A mai nappal (március 31.) kezdődően a mormon.org honlap Békesség Hercege oldalán a fentebb látható kétperces rövidfilm lesz megtekinthető, amely Jézus Krisztusnak a Békesség Hercegeként betöltött szerepét szemlélteti, és arra hív mindenkit, hogy tudjon meg többet a béke nyolc tantételéről. A videó 33, a weboldal 29 nyelven lesz elérhető.

Tanuljuk meg a békesség tantételeiet a Békesség Hercegétől

A nagyhét során az embereknek alkalmuk lesz bővebben tanulni a békesség tantételeiről. Az egyház európai országhonlapjai és közösségi média oldalai minden nap egy-egy különleges üzenetet fognak közzétenni a Szabadítónak a Békesség Hercegeként betöltött örökkévaló szerepéről.

Osszuk meg, milyen módokon lehet békére lelni a Szabadítón keresztül

Ezek a rövidfilmek és a kapcsolódó tartalmak az egyház több közösségi média oldalán is elérhetőek lesznek. Buzdítsuk az egyháztagokat arra, hogy osszák meg ezeket a rövidfilmeket és a kapcsolódó tartalmakat a saját személyes közösségi média oldalaikon. Megoszthatják a saját élményeiket is a #BékességHercege hesteg (hashtag) használatával.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.