Téma

Ifjúsági hitoktatás

Az ifjúsági hitoktatás középiskolai tanulóknak szóló, négy éves vallási oktatási program. Vallásától függetlenül minden tizenéves előtt nyitva áll.

A tanulók egy teljes iskolai tanéven át tanulmányozzák a következő szentírások egyikét: Ószövetség, Újszövetség, Mormon könyve vagy a Tan és a szövetségek. Mire a tanulók elvégzik az iskolát, a négy szentírást is átveszik.

Olyan közösségekben, melyekben nagy számban élnek utolsó napi szentek, a tanulók „órarendbe illesztett” ifjúsági hitoktatásra járnak a tanítási napokon. A világ más részein a tanulók vagy iskolakezdés előtt vagy iskola után vesznek részt ezeken az órákon. Néhány esetben, ahol a távolság gondot okoz, vagy túl kevés utolsó napi szent fiatal él a területen, a tanulók a négy éves tananyagot otthontanuló program keretében sajátíthatják el.

Az órákat teljes idejű oktatók vagy önkéntesek tartják. Világszerte körülbelül 350 000 tanuló vesz részt ifjúsági hitoktatásban.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.