Sajtóközlemény

Japán: Helyzetjelentés az emberbaráti segítségnyújtással kapcsolatban

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza (a mormonok,továbbiakban az egyház) humanitárius segítséggel látja el a pusztító földrengés és szökőár érintettjeit Japánban. A japán egyháztagok a helyi vezetőkkel partnerséget kialakítva koordinálják az emberbaráti segélyek szétosztását.

Az egyház március 29-én több mint 61 235 kg élelmiszerrel, vízzel, eszközökkel, 10 000 liter üzemanyaggal és 15 000 takaróval látta el a tragédia rászorulóit. A helyi egyházközség sürgősségi bizottságok felállítását kezdeményezte, akik azonosítják a helyi közösség igényeit és napi rendszerességgel szervezik az önkéntes csoportokat, illetve koordinálják munkájukat. Több mint 4 000 Mormon önkéntes munkálkodott Japán-szerte az Egyház gyülekezeteiből az egészségügyi és tisztálkodási csomagok összeállításában és szétosztásában. Továbbá, az egyház jelentős pénzügyi adománnyal is hozzájárult a Japán Vöröskereszt által koordinált kárenyhítési és elhárítási munkálatokhoz. Az egyház tagjai világszerte és bárki, aki adománnyal szeretne hozzájárulni, megteheti ezt a Humanitárius Segélynyújtási Alapon keresztül.

http://www.ldsphilanthropies.org/humanitarian-services/

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.