Vezetők életrajza

Jeffrey R. Holland elder

Jeffrey R. Holland eldert 1994. június 23-án rendelték el a Tizenkét Apostol Kvóruma tagjaként Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházában. Elhívása idején Holland elder a Hetvenek Első Kvórumának tagjaként szolgált, ahová 1989. április 1-én hívták el.

1980-tól 1989-ig, míg el nem hívták általános felhatalmazottnak, Jeffrey R. Holland a Brigham Young Egyetem rektora volt a Utah állambeli Provóban. Korábban volt az egyház oktatási megbízottja, valamint a BYU Vallási Oktatás Iskolájának dékánja is.

A Utah állambeli St. George-ban született, itt járt a Dixie Gimnáziumba, majd a Dixie Főiskolára is. Később a Brigham Young Egyetemen diplomázott le angolból és vallási oktatásból. A Yale Egyetemen szerzett amerikanisztikából mester- és bölcsészdoktori fokozatot.

Teljes idejű egyházi szolgálata előtt Holland elder oktatásügyi szakemberként dolgozott. Szolgált a Független Főiskolák és Egyetemek Rektorainak Amerikai Társasága (AAPICU) elnökeként, a Független Főiskolák és Egyetemek Nemzeti Társaságának (NAICU) testületében, valamint az Atlétikai Társaság Nemzeti Testületének (NCAA) elnöki bizottságában. A keresztények és zsidók közötti megértés javítása érdekében tett erőfeszítéseiért a B’Nai B’rith Rágalmazás Elleni Szövetség kitüntette a Szabadság fáklyája díjjal. Számos polgári és üzleti társaság irányító testületében szolgált, és megkapta a „Kiváló Sascserkész” kitüntetést is az Amerikai Cserkész Szövetségtől. Nyolc könyvet publikált, ezek közül egyet feleségével, Patriciával közösen írt.

Holland elder 1940. december 3-án született Frank D. és Alice Bentley Holland gyermekeként. 1963-ban vette feleségül Patricia Terryt, akivel három gyermek szülei.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.