Sajtóközlemény

Környezetünk feletti sáfárság és környezetvédelem

Az egész emberiség sáfára a földnek, és hálásan kell használnia mindazt, amit Isten adott, kerülnie kell az élővilág és az erőforrások pazarlását, valamint a föld bőséges javait a szegényekről és szükséget látókról való gondoskodásra kell használnia.

Isten azért teremtette a földet, hogy helyet adjon az emberiség családjának a tanulásra, a fejlődésre és a tökéletesedésre.  Isten először lelkiekben teremtette a földet és minden élőt, és minden élőnek nagy értéke van az Ő szemében.

A földet és mindent, ami azon található, felelősségteljesen kell használni az emberiség családjának fenntartása végett. Azonban mindenki sáfára, nem pedig tulajdonosa ennek a földnek és a föld bőséges javainak, és elszámolással tartozik Istennek mindazért, amit az Ő alkotásaival cselekszik.

A környezettel való viszonynak körültekintőnek, ésszerűnek, kiegyensúlyozottnak kell lennie, és összhangban kell állnia a föld, valamint a jelen és a jövő nemzedékeinek szükségleteivel, ahelyett, hogy a személyes vágyak vagy állítólagos jogok azonnali érvényesítésére törekedne. A föld és rajta minden élet sokkal többet jelent elfogyasztásra vagy megőrzésre szolgáló dolgoknál. Isten szándéka szerint az Ő alkotásai tetszetősek, hogy felvidítsák az elmét és a lelket, és egyes részeit meg kell óvni. A föld elrútítása vétek az Ő szemében.

Az emberi lélek és a természetes környezet állapota összefügg, vagyis mindkettő hatással és befolyással van a másikra. A föld, minden élőlény, valamint a kiterjedt világegyetem – mind ékesszóló bizonyságot tesznek Istenről.

 

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.