Sajtóközlemény

Kampány indul a nagymamáinkról szóló történetek összegyűjtésére

A ma útjára indított kezdeményezés során a FamilySearch 10 000 történet összegyűjtését tűzte ki célul 10 nap alatt. Ennek érdekében arra kérik a közösségi média és általában az internet felhasználóit, hogy a szervezet által biztosított online és mobil alkalmazások segítségével osszák meg azokat a kis történeteket, szokásokat vagy kedves emlékeket, amelyek leginkább jellemzik (vagy jellemezték) a nagymamáikat. A kampány részletei a FamilySearch.org/MeetMyGrandma oldalon taláhatók.

„A szeretett nagymamával átélt szívmelengető élmények gyakran alkotják a gyerekkor – sőt, olykor a felnőttkor is – kedves emlékeinek zömét – véli Brad Lowder, a #MeetMyGrandma kampány nemzetközi marketingigazgatója. Elég, ha megkérünk valakit, hogy mesélje el egy kedves emlékét a nagymamájáról, és szinte azonnal elérzékenyül, amint felidéz egy olyan szívből jövő történetet vagy egy bölcs tanácsot, melyet családi kincsként őriz. Szeretnénk arra ösztönözni az embereket, hogy örökítsék meg a jövő nemzedékei számára ezeket a történeteket a nagyiról.”

A FamilySearch.org ingyenes nemzetközi szolgáltatást nyújt az érdeklődő családok részére a történeteik, emlékeik, fényképeik és történelmi dokumentumaik online megosztására. Ha valaki olyan szerencsés, hogy még él az egyik – vagy mindkét! – nagymamája, akkor egy ingyenes mobilalkalmazás (IOS) segítségével felveheti őt, és a felvételt feltöltheti az internetre. Van ráadásul 20 kedves kérdés, amelyeket fel lehet tenni a nagymamáknak, hogy a saját szavaikkal meséljenek érdekes történeteket az életükről.

„A #MeetMyGrandma kampány azt a célt szolgálja, hogy a különböző családtagok egy kellemes időtöltés keretében idézzék fel, hogy mitől is olyan különleges mindannyiuk számára a nagyi” – tette hozzá Lowder.  A történeteik és a többi családtag története, valamint a megosztott fényképek és egyéb beküldések azután egy olyan dinamikus online profilban kerülnek elmentésre, amely kifejezetten a nagymamájukról szól. 

„Ella nagyi imád repülni – írja egy fiatal srác. Túl a nyolcvanon, de nem túl idős hozzá. Egyébként arra is rájött, hogy szeret ejtőernyővel ugrani. Most már tudom, hogy honnan örököltem a kalandos természetemet.” Az unoka csatolt egy fényképet is, amelyen a nagymamája éppen az ejtőernyős-oktatójával ugrik. Egy hölgy pedig arról számolt be, hogy a nagymamája 20 éven keresztül szenvedett rákban, fájdalmas izületi gyulladásban és egyéb betegségekben, mégis képes volt egy sikeres vállalkozást irányítani a betegágyából.

A kezdeményezés első szakasza szeptember 20. és 30. között zajlik, de a feltöltés és megosztás lehetősége később is nyitva marad. A FamilySearch.org/meetmygrandma oldalon további tudnivalókat olvashatnak az érdeklődők tíz nyelven. Bár ezek között nem szerepel a magyar, maguk a történetek természetesen magyar nyelven is megoszthatók.

 

További források

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.