Téma

Kanyaró elleni kampány

http://www.lds.org/library/page/display/0,7098,6210-1-3218-1,00.html

  • Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza 2003-ban hárommillió dollárt adományozott egy olyan világméretű kezdeményezés támogatására, amely 40 országban biztosít kanyaró elleni oltást a gyermekeknek. Az egyház együttműködött az amerikai Vöröskereszttel, az Egyesült Nemzetek Alappal, járványkontroll és megelőzési központokkal, az Egyesült Nemzetek Gyermekalapjával (UNICEF), az Egészségügyi Világszervezettel (WHO), a Vöröskereszt Nemzetközi Szövetségével és Vörös Félhold Társaságokkal.
  • Az egyház 2004-ben kanyaró oltási kampányban vett részt Madagaszkáron. Voltak olyan egyháztagok, akik idejüket önként felajánlva a kanyaró kampányhoz kapcsolódó missziót szolgáltak.
  • 2006-ban az egyház kanyaró oltási kampányban vett részt Angolában, Ghánában, Kenyában, Namíbiában, Nigériában, Sierra Leonén, Szváziföldön, Ugandában és Zimbabwéban.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.