Vezető hír

Közösségi média

A közösségi média használata a legtöbb ember életében alapvető fontosságú és berögzült szokássá vált. Gyakran használjuk arra, hogy kapcsolatban lehessünk a barátainkkal és családtagjainkkal világszerte. Ám egy másik felhasználási módra is lehetőséget nyújt: összeköti azokat, akik az általános konferenciát nézik.

A Finnországban élő Riikka Voutilainen nagyon szereti arra használni a Facebookot, hogy az általános konferenciáról beszélgessen. Már legalább négy éve teszi ezt.

„Általában kiposztolom a konferencia linkjét, úgy egy hónnappal az esemény előtt – mondja Voutilainen. – A konferencia napján pedig az egyes ülésekről osztok meg gondolatokat.”

Félévente csatlakozik az általános konferencia eseményoldalához, hogy közzétegye a részvételét, valamint meghívja néhány barátját egy-egy üzenettel, melyben egy linket is elhelyez. Általában kiposztolja azokat a beszédeket, amelyek tetszettek neki, és ír hozzá néhány saját gondolatot vagy egy idézetet a beszédből.

Marie Huber Ausztriából szeret a Facebookon keresztül csatlakozni egy általános konferenciai csoporthoz, hogy megmutassa másoknak a részvételét. „Szeretem látni, hogy a barátaim melyik beszédekhez fűznek kommenteket a Facebookon és a Twitteren – mondja Huber nőtestvér. – Azokhoz én is hozzászólok, és magam is megosztok néhány idézetet vagy észrevételt.”

Később át szokta böngészni a Pinterestet is, idézeteket és mémeket keresve, és újra el szokta olvasni a tweet üzenetben megosztott vagy vintage-betűtípusú motiváló idézeteket, melyeket valaki kitűzött a falra. Mindez emlékezteti őt arra, amit a beszéd hallgatása közben érzett, és „meghosszabbíthatja az általános konferenciai élményt, hogy ne csak egy hétvégén át tartson”.

„Az interneten keresztül hajlamosak vagyunk egyedül vagy a családunkkal megtekinteni a konferenciát, és elfeledkezünk arról, hogy valójában milyen nagy a nézők gyülekezete” – mondja Marie Huber.

A szintén Ausztriában élő Moses Parkinson is szívesen használja a Facebookot az általános konferencia megosztására. 

„Összefoglalókat küldök az elhangzott beszédekről – mondja. – A Twittert is használom, de nem olyan sokat, mint a Facebookot.” Parkinson testvérnek egy barátja így, a közösségi média által ismerkedett meg és csatlakozott az egyházhoz.

Az általános konferencia közvetítésére április 4–5-én kerül sor az interneten keresztül, valamint számos európai egyházi épületben. Európában több mint 1200 létesítményben vetítik majd az általános konferenciát. Mindenkit sok szeretettel várnak a megtekintésére.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.