Vezetők életrajza

L. Tom Perry elder

L. Tom Perry eldert, a Tizenkét Apostol Kvórumának tagját, 1974. április 6-án hívták el jelenlegi pozíciójába Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházában. Ezt megelőzően 1972-től a Tizenkettek segédeként szolgált.

Perry elder egyházi szolgálata az északi államokban kezdődött 1942-es misszionáriusi szolgálatával, mely után két évet a tengerészetnél töltött a Csendes-óceánon. Később a következő elhívásokban szolgált: püspökségi tanácsosként az idahói Lewistonban, tanácsosként a kalifornai Sacramento cövekelnökségében, főtanácstagként a New York Cövekben, és a Boston Cövek elnökeként.
 

1922. augusztus 5-én született a utahi Loganban Leslie Thomas és Nora Sonne Perry gyermekeként. Alapdiplomáját 1949-ben a Utah Állami Egyetemen szerezte pénzügyből; a diplomamunkáját is itt adta le. Szakmai pályafutását a kiskereskedelemben töltötte idahói, kaliforniai, New York-i és massachusettsi cégek alelnökeként és gazdasági vezetőjeként.

1947. július 18-án a Logan templomban feleségül vette a Utah állambeli Hyde Parkból származó Virginia Leet, aki 1974 decemberében elhunyt. Két lány- és egy fiúgyermekük született.

Ezután 1976. április 28-án a Salt Lake templomban házasságot kötött Barbara Taylor Daytonnal.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.