Vezetők életrajza

M. Russell Ballard elnök

M. Russell Ballard ügyvezető elnök 1985. október 6-a óta szolgál a Tizenkét Apostol Kvóruma tagjaként Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházában, mely tisztségében bejárta a világot, hogy tanítsa az egyház tagjait és irányítsa e világméretű egyház mindennapos ügyeit. 2018. január 14-én támogatták és választották el a Tizenkét Apostol Kvórumának ügyvezető elnökeként.

1928. október 8-án született a Utah állambeli Salt Lake Cityben, Melvin R. és Geraldine Smith Ballard fiaként. A Utah Egyetemre járt.

Fiatal férfiként egyházi missziót szolgált Angliában, mely során tanácsos volt a misszióelnökségben. Kétszer is szolgált püspökként.

1974-ben elhívták a Kanadai Toronto Misszió elnökének, és itt teljesített szolgálatot, amikor 1976 áprilisában elhívták a Hetvenek Első Kvórumába. A Hetvenek tagjaként a hozzá tartozó földrajzi területeken felügyelt és képezett ki vezetőket. Később a Hetvenek Elnökségének tagjaként 1980 februárjától 1985 októberéig felügyelte az egyházban a Hetvenek Kvórumait. Szolgálatának nagy részében a misszionáriusi munkára összpontosított.

Ballard elder a teljes idejű egyházi vezetői elhívását megelőzően gépjármű-, ingatlan- és befektetési üzlettel foglalkozott. Sok egyházi és civil bizottságban és testületben szolgált.

1951. augusztus 28-án kötött házasságot Barbara Bowennel a Salt Lake templomban. Két fiú- és öt leánygyermekük van.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.