Sajtóközlemény

Megnyílik a látogatók előtt a Róma templom

Minden érdeklődőt várnak Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza első olaszországi templomának megtekintésére. Az egyházi vezetők bejelentése alapján a Róma templom 2019. január 28., hétfő és 2019. február 16., szombat között nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt, a vasárnapok kivételével minden nap. Az érdeklődők a templeopenhouse.lds.org oldalon foglalhatnak időpontokat.

A templom Róma északkeleti részén, a Grande Raccordo Anulare (az A90-es, Rómát övező autópálya-körgyűrű) közelében található, pontos címe: Via di Settebagni, 376, 00139 Roma. A hivatalos felszentelésére 2019. március 10–12. között kerül sor, amikor is ez lesz az egyház 162. működő temploma a világon. A felszentelést követően a látogatóközpont, valamint a templomot körülvevő gyönyörű kert továbbra is nyitva áll majd a látogatók előtt. 

Russell M. Nelson elnök, Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza világszintű vezetője így összegezte a közelgő esemény fontosságát: „Az e templomban végzett szent szertartások a családokat az örökkévalóságra egyesítik. Isten minden gyermekét egyformán szereti, ezért utat készített számukra, hogy nemzedékeiket szeretetben egymáshoz köthessék. Nagy örömünkre szolgál, hogy felszentelhetünk egy templomot ebben a korszakokon átívelő történelmi jelentőséggel bíró városban.”

Amikor 2008. októberében bejelentették a Róma templomot, a hírt az egyház olaszországi tagjai – és emberek ezrei szerte a világon – lenyűgözve és hálatelt szívvel fogadták. Valamennyi keresztényhez hasonlóan Rómát az egyház tagjai is a világ egyik legnagyobb történelmi jelentőségű városaként tisztelik, egy bibliai városként, ahol Péter és Pál apostolok Jézus Krisztus evangéliumát prédikálták.

A háromemeletes, 3700 négyzetméteres épület építése 2010. október 23-án vette kezdetét, amikor az egyház elnöke, Thomas S. Monson, valamint további egyházi és helyi közösségi vezetők részt vettek a hagyományos kapavágási ünnepségen.

A Róma templom egy több mint 40 000 négyzetméteren lévő vallási és kulturális központ részét képezi, amely egy többcélú gyülekezeti házból, egy látogatóközpontból, egy családtörténeti központból, valamint egy látogatói szálláshelyből áll. A templom külsejét díszes mázzal bevont gránit borítja. A belső terek kialakításához a legkiválóbb anyagokat és módszereket használták: márványt, díszes festményeket és gondos famegmunkálást.

A templomot több mint 25 000 Olaszországban, valamint a szomszédos országokban élő szent látogatja majd. A felszentelését követően a Róma templom lesz a 162. működő templom a világon, és a 13. Európában.

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza templomai eltérnek azoktól a gyülekezeti házaktól, ahol az egyháztagok a vasárnapi hódolatukat tartják. A templomot az Úr házának tartják, ahol Krisztus tanításai a házasság, a keresztelés és a többi, a családokat az örökkévalóságra egyesítő szertartás által kerülnek megerősítésre.

 

A templomok céljáról és az egyháztagok életében betöltött jelentőségéről bővebb információ található a következő weboldalon: http://www.mormon-sajtoszoba.hu/cikkek/templomok.

A Róma templommal kapcsolatos további információért, kérjük, keresse fel a http://www.media-mormoni.it/articolo/tempio-di-roma weboldalt.

Formai útmutatói megjegyzés:Amikor Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházáról ír, kérjük, használja az egyház teljes nevét, amikor először utalást tesz rá. További információért az egyház nevének használatáról tekintse meg online a Formai útmutató.